לבשל תירס זה הכי קל בעולם: לוקחים קלחים, שמים בסיר, ממלאים מים, מבשלים. אז כן, זה נכון - זה באמת פשוט בטירוף, אבל סליחה, אל תגידו לנו שהחלק של הפשטת הקלח מהשערות הדקיקות והמעצבנות לא מוציא לכם את כל החשק מהעניין, כי לנו הוא מוציא ועוד איך.

לאורך שנות בישול התירס שלנו שמענו כמה וכמה עצות איך להיפטר מאותם סיבים מעצבנים: היו שהמליצו להבריש את הקלחים במברשת שיניים לפני הזריקה אל הסיר (זה באמת עובד, אבל אנחנו לא מצליחים להשלים עם נוכחותה של מברשת שיניים במטבח שלנו, זה פשוט משונה מדי); היו שהמליצו על חימום מוקדם של הקלחים במיקרו (לא ניסינו, למיקרוגל יש נטייה להוציא מהתירס כל טיפת חיות, ופחות כיף לנו עם זה).

>> עוד טיפים שווים למטבח

והנה מצאנו שיטה חדשה (חדשה בשבילנו, כן?), ועושה רושם שהתירס הולך לחזור לשולחננו בענק. אז מה עושים? מסירים מהקלח את עטיפת העלים הירוקה, מדליקים את האש בכיריים ופשוט שורפים את השערות המעצבנות שנשארו. כן כן, קצת כמו שעושים לנוצות קטנות וסוררות של עוף. לוקח בדיוק שנייה, ואחרי ניגוב קצר במגבת נייר מתקבל תירס נקי נקי ומוכן לבישול. 

מוזמנים לנסות בבית, יותר ממוזמנים לספר לנו איך היה.