1. שמות נייר אפייה במחבת לפני טיגון של שניצלים או קציצות. רוצים לדעת למה?

2. לפני טיגון שניצלים מכניסות את פירורי הלחם לשקית נקייה במקום לקערה. ככה טובלים את חזה העוף בפירורים שבשקית, וחוסכים כלים לשטיפה.

3. מכינות סטוקים של שום כתוש במקפיא. איך? מקלפים שיני שום, כותשים (אפשר במעבד מזון) ומעבירים לתבניות של קוביות קרח קטנות. מקפיאים היטב ואז משחררים את הקוביות לשקית או קופסה אטומה ושומרים כך במקפיא.

4. מאחסנות עשבי תיבול בצנצנות. מכניסים את הצרור (כל אחד בנפרד) לצנצנת, סוגרים היטב ושומרים במקרר שבועיים ויותר.

שניצל מנצח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
יש פה כמה טיפים חשובים בקשר לשניצלים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5. מכינות בצל למילוי במיקרו. מקלפים את הבצל, עוטפים במגבת נייר ומכניסים למיקרו לדקה-שתיים. אחרי זה קל מאוד להפריד אותו לשכבות.

6. מנערות קופסאות אוכל מלוכלכות עם מים, סבון ונייר סופג. כל הכתמים ושאריות הרוטב יורדים.

7. עוטפות עלי נענע (צמח רגיש במיוחד) בנייר מגבת לח. מרטיבים 3 יחידות של נייר סופג, סוחטים היטב ומניחים בתחתית של קופסה. גוזרים את עלי הנענע מהגבעולים ומניחים על הנייר הלח. מכסים בעוד שלושה דפים רטובים וסחוטים וסוגרים את הקופסה. הנענע תחזיק מעמד כמה שבועות.

8. מוסיפות רבע כוס מים פושרים בתחילת ההקצפה של חלבונים (לפני הסוכר), כדי שעוגת הטורט תצא גבוהה ויפה במיוחד.

מקציפים חלבונים וסוכר (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מה הסוד לקצף חלבונים גבוה במיוחד? | צילום: דרור עינב, mako אוכל

9. לא קונות פירות קפואים לשייקים בסופר, אלא ישירות מהספקים שמוכרים ליוגורטריות ולחנויות הגלידה. אפשר לקנות מהם שקיות של קילו-שניים במחירים הרבה יותר משתלמים, וגם מבחר הפירות גדול יותר.

10. מתפיחות בצק שמרים כשהוא מכוסה בניילון מחורר ועליו קופסת גפרורים. זה אמור לזרז את התפיחה.

11. לפני שקוצצות בצל מכניסות אותו למקרר, כדי שלא יגרה את העיניים.

12. לחלופין, קוצצות בצל עם משקפי צלילה שמכסים גם את האף.

13. משתמשות במייבש שיער לייבוש מהיר ויעיל של במיה.

14. חותכות ביצה קשה בסכין רטובה, וכך החלמון לא מתפורר.

15. שומרות את הקליפות של לימונים שנסחטו במקפיא. אחר כך אפשר להכין מהן ממרח לימונים כבושים או להוסיף לדגים להשריה.

16. מחוררות קישואים ותפוחי אדמה למילוי בעזרת פייה של משפך.

קישואים ממולאים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מה הדרך הכי קלה לרוקן קישואים למילוי? | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

17. מוסיפות מלח ורבע כפית שמן למי הבישול של ביצים קשות. זה אמור לעזור להן להתקלף בקלות.

18. מברישות בורקס עם ביצה מדוללת במעט מים וחצי כפית אבקת קפה נמס. הבורקס יוצאים שחומים כמו במאפיות.

19. מתחילות כל מרק בטיגון קליל של הירקות. ככה הם נשארים שלמים ולא מתפרקים במהלך הבישול.

20. כשמכינות חביתה, מוסיפות לבלילת הביצה כפית מים וכפית קמח. אחרי זה מערבבים היטב, ממליחים ומטגנים.

21. אחרי טיגון – במקום לשפוך שמן לכיור סופגות אותו מהמחבת בהרבה ניירות מגבת וזורקות לפח.

22. סופחות עודפים של שומן מתבשילים בעזרת קוביית קרח עטופה בנייר מגבת. מעבירים אותה מעל התבשיל והקרח סופח את השמן.

23. מכניסות פירות למיקרו ל-20 שניות, ואז מקלפות אותם בקלות.

24. משתמשות בבקבוקים של תינוק ככוסות מידה.

25. בזמן הבישולים מניחות שקית על השיש בשביל כל הקליפות והשאריות. בסוף הבישול נותר רק לסגור את השקית ולזרוק לפח.

26. מורחות קרשי חיתוך מעץ בשמן לפני השטיפה, כדי שיישמרו יותר טוב.

27. כדי לרענן את המיקרו, מחממות בו קערה עם לימונים סחוטים (מיץ וקליפה) ומעט מים. אחרי 4 דקות במיקרו ללא כיסוי, מוציאים ומנגבים עם מטלית לחה.

28. קולפות גזרים בכיוון ההפוך – מהפנים החוצה.

29. סוגרות קופסאות של טונה במכסים של קוטג' – הם מתאימים בדיוק! (מצד שני, כדאי שתקראו את זה)

30. מקפיצות נתחים קטנים של אנטרקוט (או אפילו בשר טחון) עם שום ותבלינים, מחלקות לשקיות קטנות ושומרות במקפיא. אחר כך אפשר להוציא לפי מנות, לחמם ולפזר בג'בטה או בגט עם ירקות וחמוצים. 

קהילת "אמהות מבשלות ביחד" הוקמה בינואר 2016 על ידי יערה דרור ומונה כיום למעלה מחצי מיליון חברות בקבוצת הפייסבוק, ועוד למעלה ממיליון כניסות לאתר מדי חודש. לקהילה הצטרפו נשים מכל קצות האוכלוסייה ויצרו קהילה הטרוגנית בעלת צבע ואופי ייחודי, המחברת ומקשרת בין חברותיה סביב עולם האוכל.