עם כמה שקשה להכין ביצה קשה מושלמת (עם חלמון שהוא מבושל וכבר לא נוזלי, אבל עדיין לא יבש לחלוטין) - קשה יותר לפשל עם ביצה קשה. בישלתם אותה 10 דקות אחרי רתיחה? מצוין. שכחתם אותה 20 דקות על האש? לא נורא. 40 דקות? בקטנה. הצהוב אולי יהיה קצת פחות צהוב וקצת יותר אפרורי, אבל הביצה תישאר סבבה של ביצה קשה. כאלה הן הביצים הקשות, סלחניות.

ביצים ממולאות (צילום: SK Photography 87, ShutterStock)
יפות יפות, בלי סימני הקרב של ניסיונות הקילוף | צילום: SK Photography 87, ShutterStock

כלומר, עד שהן לא.

הסרבנות הביצה-קשאית הקשה ביותר היא סרבנות הקילוף. מדי פעם אנחנו נופלים על ביצה שפשוט לא רוצה שיקלפו אותה, ונאחזת בקליפתה בציפורניים. בסופו של דבר תמיד ידו של האדם על העליונה, אבל התוצאה היא ביצה עם חלבון מחורר, שנראית כאילו עברה תקופה קשה של אקנה. לא כיף.

הטיפ של @the_eugefood עוזר נגד התופעה הבזויה של סרבנות הקילוף, ככה גילינו אותו - אבל מתברר שהוא מצוין גם מטעמים אחרים, ולכן כדאי מאוד שגם אתם תכירו אותו.

@the_eugefood I’ve made well over 10,000 deviled eggs #learnontiktok #eggs #foodie #homemade ♬ [Chill] Lo-Fi HipHop(856705) - Yu Yaguchi

אם כן, לפי @the_eugefood הסוד להכנת ביצים מבושלות מושלמות הוא לא לבשל כי אם לאדות אותן - בסלסילת אידוי, סיר ייעודי או כל דרך שלא תאלתרו לעצמכם. בשלו את הביצים כך - והן יתקלפו בקלילות, גם אם לא תעבירו אותן לאמבט מי קרח מיד אחרי הבישול (תזכורת: אנחנו לא עובדים אצל הביצים. זה הן שאמורות לעבוד אצלנו).

בניגוד לבישול במים רותחים, האידוי הוא צורת בישול עדינה, ולכן הוא שומר על הביצים קרמיות ורכות, גם כשהן מבושלות לחלוטין. נוסף על זה, האדים חודרים בעדינות האופיינית להם גם לקליפת הביצה, ועוזרים לה להיפרד מהביצה המבושלת. מה שכן - חשוב להכניס את הביצים לכלי האידוי רק כשהמים שלמטה כבר רותחים.

אגב, השיטה הזו גם מקטינה את הסיכון שהביצים ייסדקו בבישול - גם בגלל הבישול העדין וגם כי אין שום צורך להשליך אותן לתוך הסיר, כמו במקרה של בישול במים רותחים. פשוט מניחים במאדה, וסלמאת.