הקיץ הזה עושה לנו חשק תמידי לאבטיח מתוק ואדום, שגם ירווה אותנו וגם יסגור לנו פינה קטנה של נשנוש או קינוח. אבל האמת צריכה להיאמר: לחתוך אבטיח זה קצת יותר תיק ממה שנדמה. הוא תמיד נוזל, הוא  תמיד גדול מדי ולפני שחותכים אותו לקוביות צריך לעבור בתחנת הביניים המציקה של החיתוך לפלחים.

אבטיח חתוך (צילום: istockphoto)
אבטיח. הכי קיץ שיש | צילום: istockphoto

הבחור בסרטון הבא כנראה לא חווה את אותן בעיות שאנחנו חווים, אולי בגלל שהוא מקלף וחותך אבטיח שלם כמו נינג'ה, ב-21 שניות בלבד. אנחנו מאוד, אבל מאוד לא ממליצים לכם לנסות לחקות את המהירות שלו, כי כנראה שבמקרה שלכם זה ייגמר בקוביות של כף יד ולא של אבטיח, אבל את העיקרון שעל פיו הוא עובד שווה לכולנו לאמץ.

אין צורך לחתוך את האבטיח לשניים לפני הקילוף. צריך רק להוריד את הקצוות ולחתוך את הקליפה החיצונית כמו שמפלטים תפוז. את בשר האבטיח המשוחרר חוצים לשניים, ואז חותכים לקוביות. נסו את זה בבית, אבל בקצב שלכם ובמשנה זהירות (ואל תיתנו לאף אחד לעמוד לידכם עם טיימר).

יש לכם עוד שיטחה מנצחת לחיתוך אבטיח? ספרו לנו עליה בתגובות

>> לכל הטיפים שלנו

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!

>> לכל המתכונים לשבועות