כשראינו את הפוסט שהעלתה ליאל מויאל לקבוצת "אמהות מבשלות ביחד", ובו התמונה שלפניכם והטקסט "הצילו בנות.. מה זה זו כבר החמישית שאני רואה ככה" - נזרקנו לכל הפעמים שבהן אנחנו חצינו עגבנייה ומצאנו בתוכה נקודות שחורות-ירוקות-חומות שכאלה. כשלנו זה קרה לא התייעצנו ולא התלבטנו, ישר זרקנו את העגבנייה לפח, אבל האם עשינו בצדק?

>> מתכונים לפסח

התגובות שקיבלה מויאל בקבוצה נעו בין "תולעים" לבין "תחליפי ירקן", וכמובן "ישר לפח" - אבל היו גם שאמרו שמדובר בהתחלת נביטה, שרק מוסיפה לעגבנייה עוד בריאות ובוודאי שאינה סיבה לזרוק אותה לפח.


מצוידים ברעיונות האלה פנינו למועצת הצמחים, שיאירו את עינינו כדי שנדע מה לעשות בפעם הבאה - לזרוק? לאכול? לאכול, אבל בחשש? וזו התשובה שקיבלנו: "מדובר ככל הנראה בעגבנייה ששכבה זמן רב על המדף, עגבנייה בשלה מדי. ניתן לראות זאת לפי הזרעים: הם בשלים, רובם לפני נביטה ומיעוטם כבר מתחילים לנבוט". אוקיי, אבל האם זה אמור להשפיע עלינו באיזשהו אופן? "לא. זה לא משפיע על הטעם, וניתן לאכול את העגבנייה בלי שום בעיה - אל תחששו לשלב אותה בסלט עם ירקות נוספים תוצרת הארץ, קצת מלח ושמן זית ישראלי". רות.