אז בפרקים הקודמים של הסדרה "טיפים להכנת מקושקשת חלומית" היינו עם כוהנת הלייף סטייל האמריקאית מרתה סטיוארט, שסיפקה טיפ מרהיב: להשתמש בחמאה מזוקקת. עם כל הרצון הטוב, לא כל אחד יכול להתחייב להכנת חמאה מזוקקת בבית, בטח לא כשרק רוצים לתקתק חביתה, לאכול ארוחת בוקר בזריזות ולהתפנות לענייני היום כמה שיותר מהר.

פה נכנס לתמונה הטיפ שוודאי מוכר לחלק גדול מהגולשים: הוספת מים לבלילת הביצים (סודה כבר הוספנו הרי לחביתה). והכוונה היא לממש מעט מים: יחס של כפית מים אחת על כל ביצה. כשטורפים את הביצים בזמן שהמחבת מתחממת מוסיפים את המים ואז מטגנים כרגיל. 

מקושקשת עם שמנת חמוצה (צילום: ethan calabrese - delish)
יש גם את אסכולת השמנת החמוצה | צילום: ethan calabrese - delish

הסיבה שכל כך כדאי להוסיף מים, היא שהמים עוזרים לחימום ואידוי הביצים בחום המחבת ובכך תורמים להיווצרות אותו מרקם רך ומיוחל. זה אגב לא אומר שאי אפשר להוסיף למקושקשת גבינה מגוררת אם רוצים - הוספת המים לא משפיעה על טעם החביתה, אך ורק על המרקם.