האביב והקיץ הם זמן הדובדבנים - השווקים והירקנים מתמלאים בפירות האדומים והעסיסיים וכמעט שאי אפשר להשיג מקום במקומות הקטיף העצמי בסופי השבוע. חוץ מלאכול את הדובדבנים כמו שהם, הם נפלאים להכנת קינוחים וגם משקאות מתוקים-חמצמצים ומלאי צבע. אבל מה, כדי להכין אותם לאכילה חייבים לגלען אותם - להרחיק את החרצנים מבשר הדובדבנים - וזו יכולה להיות משימה מתישה. יש מכשירים יעודיים לעניין ויש גם שיטות פיראטיות, אבל כך או כך, לנקב את הדובדבנים ולהוציא מהם גלעין גלעין, זה משהו שלוקח זמן. 

עוגת היער השחור - דובדבנים בסוכר וליקר (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
בשיטה המסורתית אנחנו מעריכים שלוקח קצת יותר מ-10 דקות לגלען את הקערונת הזאת | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם

הדרך הבאה, כפי שהוצגה באתר Life Hacker, יכולה להיכנס לקטגוריה של השיטות הפיראטיות לגלעון, אפילו אפשר לקרוא לה חורנית: מניחים דובדבנים על משטח עבודה ישר, מכסים אותם בנייר אפייה (כדי למנוע שפריצים) ומכים בהם קלות (קלות!) בעזרת פטיש שניצלים, מחבת כבדה או כל דבר אחר מאסיבי שיש לכם במטבח. המכה גורמת לדובדבנים להיפתח וכך אפשר לשלוף מהם בקלות את הגלעין. לטענת האתר, זו הדרך הכי מהירה שיש. 

צפו בסרטון:

ולא נשאיר אתכם בלי מתכון, ועוד של מיכל אנסקי

קראמבל דובדבנים ושזיפים

100 גרם חמאה מלוחה - חשוב שתהיה קרה
100 גרם קמח לבן
50 גרם שקדים טחונים, או אגוזי מלך טחונים (או שניהם יחד)
100 גרם סוכר
חופן דובדבנים
4-5 שזיפים כחולים

אופן ההכנה:

1. חותכים את החמאה לקוביות.

2. ממוללים באצבעות את החומרים היבשים, עד קבלת בצק פירורי.

3. מהדקים את הבצק על תבנית נשלפת או קפיצית.

4. מגלענים את הדובדבנים והשזיפים ומטביעים אותם בתוך הבצק.

5. מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות, ואופים כ-40 דקות או עד שהבצק משחים.

6. מחכים חמש דקות ושולפים את תחתית התבנית.

7. מגישים על קרש חיתוך יחד עם גלידת וניל, יוגורט קר או קרם פרש.

* אם משתמשים במשמשים או באפרסקים, אפשר להוסיף מלמעלה עלי מרווה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קראמבל דובדבנים ושזיפים

 

מנת הדובדבנים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קראמבל דובדבנים ושזיפים של מיכל אנסקי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל