כשראינו את הפירה בפרק "חתונמי" ששודר אתמול, לא רק שהבנו כמה קל להתאהב בבן, כמעט התאהבנו בו בעצמנו. אומנם אנחנו מחזיקים מעצמנו אנשים שיודעים לבשל, אבל כזה פירה חלק וקרמי מעולם לא הצלחנו להכין, ועד לרגע זה היינו בטוחים שגם לעולם לא נצליח. ואז מה קרה? גילינו שבן הוא נשמה טהורה אפילו יותר ממה שחשבנו, ולמרות שאתמול אמר למעין שהמתכון הוא סודי - היום הוא הסכים לשחרר לנו אותו, לטובת כל חובבי הפירה באשר הם (שזה כנראה כל מי שיש לו דופק וחוש טעם). לפני שנתאהב בארוחה הבאה שהוא יבשל, והפעם לחברים של מעין (הערב ב-21:15, קשת 12), אנחנו חייבים לנסות את הפירה החלומי שלו. 

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

לפני שניתן לכם את המתכון המלא, אנחנו מרגישים צורך להזהיר שסביר להניח שמדובר בפירה הרבה יותר מושחת ממה שאתם מכינים בבית. כנראה העבר של בן בתחום המסעדנות הותיר בו חותם, כי כזאת כמות של חמאה אנחנו לא חושבים שראינו אי פעם בפירה ביתי. הסוד השני של הפירה הזה הוא החימום המקדים של החמאה והחלב, והסוד השלישי והאחרון הוא העברת תפוחי האדמה המבושלים במסננת דקה, מה שלא משאיר שום אופציה להסתננות של גושים. אבל למה אנחנו מקשקשים כל כך הרבה, קבלו את המתכון המלא.

הפירה של בן

המרכיבים:
1 קילו תפוחי אדמה אדומים בגודל אחיד (קטן-בינוני), מקולפים
200 גרם חמאה
200 גרם חלב
8 גרם מלח

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר עם תפוחי אדמה והרבה מים. כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים (30-40 דקות).

2. מעבירים את תפוחי האדמה דרך מסננת דקה לתוך קערה.

3. בסיר שני מרתיחים את החמאה, החלב והמלח.

4. שופכים את תערובת החמאה והחלב לקערה עם הפירה ומערבבים עד שהם נספגים לחלוטין.

הפירה של בן (וידאו AVI: חתונה ממבט ראשון 5, קשת 12)
כמו של מסעדה. הפירה של בן | וידאו AVI: חתונה ממבט ראשון 5, קשת 12

גדול עליכם? מוזמנים לבדוק את מדריך הפירה שלנו

קציצות בשר עם גרגירי חומוס, פלפלים וכוסברה

** המתכון לקציצות מבוסס של מתכון של רפי כהן מתוך מגזין "על השולחן", עם כמה שינויים שהכניס אבא של מעין ששיפרו אותו לדעתו מאוד. את המתכון המקורי אפשר למצוא כאן

המרכיבים (ל-8 מנות):
לקציצות:
300 גרם בשר בקר טחון דק (אפשר להכין גם עם טופו, ואז לאפות במקום לטגן)
2 ביצים
1 בצל בינוני, קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 פרוסה חלה, שהושרתה במים ונסחטה
1 ביצה
חצי כף פלפל שחור גרוס
חצי כף מלח
חצי כוס נענע קצוצה

לטיגון:
1 כוס קמח
2 ביצים טרופות
2 כוסות שמן תירס 

לתבשיל:
חצי כוס שמן זית
8 שיני שום, חצויות
2 פלפלים אדומים, פרוסים לשמיניות (ללא זרעים)
8 פלפלים יבשים מתוקים, נקיים מגבעולים וזרעים ושטופים
2-1 פלפלי צ'ילי ירוקים חצויים ללא הגרעינים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
חצי כף פלפל לבן גרוס
חצי כפית פלפל שאטה גרוס
3 כוסות גרגירי חומוס (מהזן הספרדי) שהושרו במים למשך 12 שעות

להגשה:
חצי כוס כוסברה קצוצה
אורז לבן (או פירה!)

אופן ההכנה:

1. מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את השום ואת כל סוגי הפלפלים 3-2 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים דקה.

2. מוסיפים גרגירי חומוס, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד שהחומוס רך.

3. מכינים את הקציצות: מערבבים ידנית את כל החומרים בקערה. משמנים את כפות הידיים ויוצרים קציצות פחוסות בקוטר 6 ס"מ. מניחים ל-10 דקות לספיגת טעמים.

4. מחממים שמן תירס במחבת רחבה ועמוקה. טובלים כל קציצה בביצה טרופה ובקמח ומטגנים 4-3 דקות משני הצדדים להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

5. מכניסים את הקציצות המטוגנות לתבשיל הרותח, מכסים ומבשלים יחד 30 דקות על להבה נמוכה.

6. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים על אורז לבן או על הפירה המושלם של בן.