אין מלאכה שנואה כמלאכת הפרדת עלי פטרוזיליה (כן, גם כוסברה) מהגבעול. למעשה, כשאנחנו רואים את הדרישה הזאת במתכונים (מוכמנת בצירוף המילים הארור "צרור פטרוזיליה - עלים בלבד") - אוטומטית קצת יורד לנו מהם. להפריד עלים קטנים מגבעול זו עבודת פרך, ואם מדובר בצרור שלם אז בכלל. לפעמים אנחנו מחליטים פשוט לקטום את כל החלק העבה של הצרור ולקצוץ רק את השליש העליון, העלעלי שלו, אבל גם אז נשארים לנו שלל גבעולים בין העלים, וכמות הירק שהולכת לפח מבאסת.

פטרוזיליה נקצצת
ברור לכם שאתם נשארים עם המון גבעולים, נכון? | צילום: icyimage, Istock

עד כאן יש הזדהות? יופי, כי השיטה שנדגים בפניכם עכשיו פוטרת אותנו מההתעסקות המעיקה של הפרדת העלים, ועל הדרך גם עוזרת בשטיפה שלהם, שהיא בפני עצמה תיק קטן ומציק. לשיטה הזו נחשפנו ברשתות החברתיות, ואז מיהרנו לנסות אותה בבית והתפלאנו לגלות שהיא עובדת, אפילו עובדת מעולה. בסרטון רואים איך מעבירים גבעול דרך חור במסננת, וכשמושכים אותו החוצה העלים נפרדים ונופלים היישר לתוך המסננת (הנה, תראו בעצמכם).

החיסרון הבולט - אולי היחיד - של השיטה הזו הוא שהיא עדיין גוזלת לא מעט זמן, ושחלק מהגבעולים עלולים להיות דקים או עבים מדי בשבילה, אבל עדיין - ללא ספק מדובר בשיטה מגניבה שמספקת תוצאות יפות. לא יודעים מה איתכם, אנחנו אימצנו.