את חשבון האינסטגרם של השפית פופי אוטול אנחנו מעריצים בעיקר בגלל הכבוד שהוא נותן לתפוחי אדמה. מה זה כבוד, הערצה מטורפת. אם אתם מחפשים הזלת ריר טובה, אתם תמיד מוזמנים לבקר ולראות אין ספור צורות הגשה של תפודים: צ'יפס 15 שעות, פירה, המון סוגים של תפוחי אדמה בתנור ובגדול כל מה שחובבי תפודים צריכים בשביל לחיות באושר. אבל הפעם אנחנו כאן בגלל אורז.

האורז של פופי אוטול

השיטה של אוטול להכנת אורז שונה ממה שאנחנו מכירים, ולטענתה מדובר בשיטה שעובדת 100 אחוז מהפעמים. אז איך עושים את זה? שוטפים כוס אורז (יסמין או בסמטי, במתכון שלה) ומעבירים לסיר. מוסיפים כוס וחצי של מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. רתח? יופי, עכשיו משאירים את האורז עוד 3 דקות על האש ללא כיסוי, ומסירים את הסיר מהכיריים. עכשיו מכסים את הסיר וממתינים 12 דקות. התוצאה: אורז פלאפי וטעים, שאף פעם לא נכשל. 

View this post on Instagram

A post shared by Poppy O’Toole (@poppy_cooks)

כמו שאתם מבינים, את רוב העבודה במתכון הזה עושה בכלל האידוי בסיר הסגור - ולא הבישול עצמו. את האלמנט הזה אנחנו מכירים מהמתכונים לאורז פרסי, שגם בהם החלק העיקרי של בישול האורז נעשה כמעט ללא נוזלים, וכמובן מעולם הבישול האסייתי. הדמיון הזה גורם לנו לאמץ את השיטה החדשה ביתר קלות - אבל אנחנו חייבים להגיד שיש פה גם נקודה חשודה. אוטול לא משתמשת במתכון הזה לא בשמן ולא במלח, ובעוד שהיעדר שמן הוא משהו שאנחנו יכולים לחיות איתו בהקשר של אורז, אין שום סיכוי שאורז ללא מלח יהיה טעים כנדרש. 

אורז פרסי לערב החג 5 - גיא גמזו (צילום: אמיר מנחם)
הפרסים עלו על שיטת אידוי האורז לפנינו | צילום: אמיר מנחם

אז אנחנו מאמצים את השיטה הזאת בחום, אבל מחליטים על דעת עצמנו להוסיף חצי כפית מלח (עד כפית אחת מחוקה) יחד עם המים. עכשיו זה מושלם!