אז יש לכם מטחנת פלפל ואתם טוחנים בה פלפל שחור להנאתכם? איזה בזבוז, אתם יכולים לעשות איתה כל כך הרבה יותר. מטחנה היא כלי עוצמתי במטבח, ועם קצת יצירתיות היא יכולה להביא אתכם לשיאים חדשים. הנה כמה טיפים ורעיונות: 

1. רוצים פופקורן בטעמים? פנקו אותו בחמאה, אבל במקום מלח טחנו מעליו חטיפי צ'יפס, דוריטוס וכיוצא באלה באיזה טעם שאתם אוהבים. יוצא מגניב. 

פופקורן בדבש (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
אפשר גם להוסיף מתוק. פופקורן | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

2. מה עוד? אדממה לא חייבים להגיש עם מלח גס. חטיפי צ'יפס, במיוחד בטעם חמוץ-מתוק, יכולים להעיף את האדממה שלכם למעלה. 

מחפשים עוד דברים כיפיים לעשות במטבח? בואו לפייסבוק שלנו 

אוכלת עוגה (צילום: yingyang0, Istock)
אדממה. ממש לא רק עם מלח | צילום: yingyang0, Istock

3. והנה עוד יציאה מגניבה: בהודו נוהגים למכור כאוכל רחוב מקלות של מלפפון ירוק טרי עם תיבול גס נהדר. ניסינו לשווא להגיע לתערובת התבלינים ההיא, אבל צ'יפס בטעם קטשופ, טחון ישר על המלפפון, יעשה את העבודה לא פחות טוב. 

מלפפון מתובל בהודו (צילום: thekitchn)
מלפפון מתובל בהודו. צ'יפס קטשופ יחליף את הטעם הייחודי | צילום: thekitchn

4. השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד לא חדש, אבל מי שלא אוהב את הכובד של חמאת הבוטנים (או שסתם אין לו בבית) יכול להמיר אותה בבמבה טחונה: מעל ציפוי שוקולד של עוגה או על פרוסת לחם עם ריבה או שוקולד. רק שימו לב - צריך לזלול מהר, כי הבמבה מתרככת.

5. מכירים את חטיף האפונה היבשה בציפוי ווסאבי? אז כזה, טחון מעל סושי. מושלם. את אותו החטיף בדיוק ניתן לטחון גם מעל פרוסת לחם עם סלט ביצים או עוף, ולקבל מעין טאץ' עדין של חזרת.  

עוד באוכל טוב:

 

אפונת ווסאבי (צילום: thinkstock)
אפונת ווסאבי. דורשת טחינה | צילום: thinkstock
m16סושי (צילום: LeeAnnWhite, GettyImages IL)
סושי עם אבקת ווסאבי. תכל'ס, גאוני | צילום: LeeAnnWhite, GettyImages IL

6. באופן כללי, אפשר לטחון מגוון סוגי פלפלים במטחנת פלפל: פלפל סצו'אן או כל פלפל אדום יבש. אפשר גם להכין תערובת תבלינים, אם מערבבים באותה מטחנה למשל פלפל אדום יבש, בצל יבש ושום יבש (או שום קפוא). 

7. מעדיפים לוותר על קרוטונים בסלט כי הם פשוט יותר מדי? יש לנו שתי מילים בשבילכם: קרקרים טחונים. אפשר את הסוג המושחת מקמח לבן, ואפשר כל סוג של קמח מלא או כוסמין. 

קרקרים מקמח מלא (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קרקרים מקמח מלא. יכולים להחליף שקדי מרק | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

8. קרקרים טחונים או אפילו פריכיות אורז יכולים להחליף גם שקדי מרק. 

סלט חסה ובצל (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
סלט חסה. יקבל באהבה קרקרים גרוסים | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

9. דגני בוקר מתוקים טחונים יכולים להיות תבלין מתוק וכיפי להוסיף לפרנץ' טוסט או פנקייק למשל. 

10. יש בערך מיליון דברים שהיינו טוחנים מעל גלידה: עוגיות שונות, בננה מיובשת, את דגני הבוקר מהסעיף למעלה או פירות יער קפואים. 

קורנפלקס עם שוקולד (צילום: istockphoto)
דגני בוקר. תתייחסו אליהם כאל תבלין | צילום: istockphoto

11. סוכר. אם אתם נתקלים במתכון שמכיל אבקת סוכר אבל אין לכם - תטחנו לכם כזאת. 

12. ועוד רעיון למיקס תבלינים לקראת החורף הממשמש ובא: טחנו ביחד סוכר, ג'ינג'ר יבש ונענע יבשה, ויש לכם תערובת נהדרת להמתיק איתה תה. 

גלידה ג'ויה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
גלידה תקבל בשמחה כל דבר שתטחנו עליה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

13. כמו כן, אפשר לטחון קפה במטחנת פלפל. זו הרבה השקעה בשביל כוס קפה אחת, אבל יש כוסות קפה שפשוט שוות את זה. 

>> כל הטיפים שלנו למטבח