לאחרונה פגשנו פה טיפים נהדרים לבישול: היה את טיפ ההפשרה של הסלמון שמנטרל אותו מריחות פחות נעימים ומרכך אותו ואת טיפ נייר האפייה להכנת חזה עוף עסיסי במיוחד, אבל הטריק החדש לארסנל הטיפים, הטריקים וקיצורי הדרך שלנו קשור בכלל למכשיר שיש בכל מטבח שמכינים בו מנות קצת יותר מורכבות מפתיתים ושקשוקה: מיקסר (מיקסר ידני ליתר דיוק).

מיקסר, מטרפה (צילום: littlenySTOCK, Shutterstock)
צילום: littlenySTOCK, Shutterstock

כמעט אצל כל בשלן רציני יושב לו ותופס מקום נכבד של השיש מיקסר שולחני כזה או אחר שמשדר "כאן מכינים עוגות לשבת ולא מפחדים מקצפת". אם עד היום חסכתם על מיקסר מקצועי או שחששתם להתחייב על פינוי מקום במטבח לכזאת בומבה – הטריק החדש הזה יתאים לכם בול: כל מה שצריך זה מיקסר ידני ורשת תנור או רשת צינון – ומפה אתם כבר בטח מנחשים מה עושים. אבל ניתן הסבר קטן בכל זאת.

View this post on Instagram

A post shared by Rachel Lo (@rachel_loaf)

ובכן, זה עובד כך: משחילים את מקלות המיקסר הידני בין המוטות של התבנית/רשת הקירור ואז מניחים את הרשת מעל הקערה בה החומרים שצריך להקציף או לטרוף. בצורה זאת המיקסר מוחזק ואתם חופשיים לעשות דברים אחרים ולא להחזיק את המיקסר. כך או כך – היינו שולפים את הטריק הזה רק במקרים שמצריכים הקצפה של כמה דקות רצופות. בהצלחה.