איך אתם מתבלים את הביצים המקושקשות שלכם? מלח? מלח ופלפל? סביר להניח שלא מעבר לתיבול הבסיסי הזה, נכון? אז היום אנחנו מציעים לכם לא להוסיף תיבול, אלא להחליף תיבול - וליתר דיוק להחליף את המלח הרגיל בצורה אחרת של המלחה. ואנחנו מדברים על רוטב סויה. ההסבר הקצר הוא שרוטב הסויה מוסיף לא רק מליחות אלא גם טעם אוממי, ומי שמעוניין בהסבר הארוך יותר מוזמן להמשיך לקרוא.

מה זה אוממי?

בני אדם מסוגלים להבחין בין חמישה טעמים: מר, מלוח, חמוץ, מתוק - והטעם החמישי, שהתגלה מאוחר יחסית, נקרא אוממי (Umami). פירוש המילה ביפנית הוא "טעים מאוד", ואומנם האוממי הוא לא בדיוק טעם אלא יותר אלמנט מעצים טעמים. אוכל שיש בו אוממי הוא אוכל טעים יותר, עשיר ובשרני יותר, כזה שקשה יותר להפסיק לאכול, ולכן בוודאי לא תתפלאו לשמוע שהאוממי קשור קשר ישיר למונוסודיום גלוטמט. כאן אתם מוזמנים לקרוא עוד על אוממי.

ביצה מקושקשת (צילום: Ivan Dragiev, shutterstock)
יכול להיות שאפילו לא תדעו לומר מה השתנה, רק תרגישו שיותר טעים לכם | צילום: Ivan Dragiev, shutterstock

בין המזונות המאופיינים בטעם אוממי נמצאים בשר, גבינות, פטריות, עגבניות בשלות, וגם מרק מיסו, רוטב דגים, אצות, פולי סויה ודג סלמון. אז מה הקשר בין זה לבין ביצים מקושקשות?

הדרך המהירה לשדרג מקושקשת

אז כן, אם תוסיפו סלמון לחביתה שלכם היא תהיה טעימה יותר, וגם אם תטגנו פנימה פטריות. אבל בינינו, כשמכינים חביתה זה בדרך כלל אומר שאין כוח להשקיע ביותר מדי קיצוצים וטיגונים, אז זה לא באמת מסתדר. מה שכן מסתדר זה להחליף את המלח שבביצים במעט רוטב סויה, שבטוח קיים אצלכם בהישג יד. או אז המקושקשת שלכם לא תהיה רק מלוחה, אלא גם עמוקת טעם ועשירה יותר. כמה שמים? תתחילו בכמה טיפות, להוסיף תמיד אפשר. יכול להיות שלא תרגישו שינוי משמעותי בטעם, אבל מה שכן תרגישו זה שפשוט טעים לכם יותר.