את הטיפ הזה מצאנו ברילס בפייסבוק, ואז בטיקטוק, ודבר ראשון, כמו שאנחנו אוהבים, פקפקנו. לכן לא הסתפקנו בסרטון שרץ ברשת ומיד ניסינו בעצמנו. בקיצור - זה עובד. והנה לא בקיצור:

אחת התופעות המעצבנות של פופקורן במיקרו (והאמת, פופקורן בכלל) היא הגרעינים שלא מתפוצצים, ונותרים בשקית (ואז בקערה) כמו אנדרטה של עצמם, כדי שלא תשכחו שאפילו פופקורן במיקרו אתם לא מצליחים להכין כמו שצריך, ועל הדרך אולי לשבור לכם איזו שן. 

@sidneyraz this whole time there was a solution #inmy30s #popcorn #tipsandtricks ♬ original sound - sidneyraz

 

אז מתברר שיש פתרון לתופעה הבזויה הזאת, והוא אומנם לא טמון בפיצוץ הגרעינים הסוררים - זה באמת היה יכול להיות שוס מטורף - אבל כן בהפרדתם מהפופקורן המוכן והטוב. זה הולך ככה:

אחרי ההכנה, כשהשקית יוצאת מהמיקרו, פשוט הופכים אותה ומנערים מעל קערה (לפני שופתחים). מתברר שיש שם פתח קטן, שמספיק בדיוק כדי שהגרעינים הסגורים יישפכו החוצה ואלה שהתפצחו יישארו בפנים. לא מצליח? הרחיבו מעט את הפתח בעזרת האצבעות - אבל בזהירות רבה כי בפנים מסתתרים אדים לוהטים. 

פופקורן למיקרו - הפתח הסודי (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
פופקורן למיקרו - הפתח הסודי | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

ניסינו, זה עובד.