חזה עוף יכול להיות חתיכת נתח יבש. הוא לרוב מגיע בלי עור, מה שמונע ממנו את ההגנה הבסיסית מפני התייבשות, והוא כל כך דל בשומן שאם לא שומרים עליו היטב הוא מאבד כל עסיסיות ונעשה בלתי אכיל. הדרך הטובה ביותר שהכרנו להתמודד עם העניין הזה היא השריה קצרה במי מלח, ואז צלייה קצרה וקולעת (המדריך לחזה עוף עסיסי ב-4 צעדים ממש כאן), והנה עכשיו נחשפנו לשיטה נוספת ופשוטה יותר, ואנחנו שמחים לתת לה צ'אנס.

לשיטת ההכנה הזו קוראים dry poaching (תחשבו על poached egg - ביצה עלומה - אבל על יבש), ומתברר שמלמדים אותה בבתי ספר לבישול, ובלב שלה עומד נייר אפייה. נשמע פשוט? חכו, אתם עדיין לא יודעים עד כמה.

הטריק הוא פשוט לכסות את חזה העוף בנייר אפייה (משומן), ממש כאילו היה העור שלו, וכך להכניס לתנור. בזכות נייר האפייה העוף מתבוסס במיצים של עצמו, והתוצאה היא חזה רך ובשרני, והכי חשוב - עסיסי. כל כך מוצלחת השיטה הזאת, שכשמשתמשים בה אפשר בהחלט לתבל את העוף במלח ופלפל בלבד ואין צורך לטשטש את איכות המנה בטעמים חזקים. אוהבים תבלין שווארמה דווקא? זה כמובן יעבוד נהדר גם איתו.

טיפ חשוב לפני שמתחילים

מכיוון שבשיטה הזאת חזה העוף למעשה לא נחשף לחום ישיר - כדאי להוסיף לתיבול אלמנט צבעוני כלשהו, או לפזר עשבי תיבול טריים או מיובשים על העוף. אחרת הוא פשוט יוצא מאוד מאוד חיוור. עדיין טעים, אבל קצת מכוער.

חזה עוף טרי (צילום: Elena Veselova, shutterstock)
נייר אפייה עושה את כל ההבדל | צילום: Elena Veselova, shutterstock

חזה עוף בתנור - איך עושים את זה?

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מנגבים את חזה העוף ומורחים בשמן זית. מתבלים במה שרוצים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. אם מכינים יותר מנתח אחד, שומרים על רווחים ביניהם. אם רוצים, מפזרים פלחי לימון או עשבי תיבול (לא חובה).
  2. מורחים נייר אפייה בשמן זית ומכסים בו את העוף (עם הצד המשומן למטה כמובן). לוחצים את נייר כך שייצמד לעוף ויכסה אותו לחלוטין.
  3. צולים את העוף עד שהוא מוכן מבפנים ומגיע לטמפרטורה של 74 מעלות. זה לוקח 40-30 דקות.
  4. מגישים, או מצננים ושומרים במקרר עד שבוע (אחרי יומיים-שלושה תמיד אפשר להפוך אותו לשווארמה).