לא משנה איפה אנחנו עושים קניות – בסופר, אצל הירקן או בשוק – אל דוכן האבוקדו אנחנו ניגשים בזהירות. אומנות בחירת האבוקדו מורכבת משילוב של חישובים מדויקים וסודות מבית סבתא, ואף אחד, אבל אף אחד לא רוצה לבחור אבוקדו קשה מדי, או גרוע מכך - רך מדי. קחו בחשבון גם את שלל סוגי הקליפות והטקסטורות, ואת החישובים המסובכים של זמן ההבשלה על השיש שלכם – ותקבלו משימה טריקית במיוחד, שמסתיימת, בסופו של דבר, בכך שאנחנו בעיקר מקווים לטוב.  

אבל שימו לב: הימים האלה, שאתם פותחים אבוקדו ירוק ויפה רק כדי לגלות שהוא כבר מזמן הפך לחום מבפנים – עומדים להפוך להיסטוריה. אתם יכולים לשדרג את טכניקת בחירת האבוקדו שלכם פלאים, אם רק תעקבו אחרי הטיפים הבאים, היישר מ-TipHero החמודים. 

לפני הכל, איזה זן אבוקדו הכי כדאי לקנות עכשיו?

אבוקדו מופשר (צילום: Food52.com)
אף אחד לא רוצה אבוקדו כזה | צילום: Food52.com

1. מבחן הקליפה

בחנו את הקליפה: אם היא מבריקה ובגוון ירוק בהיר יחסית – האבוקדו לא בשל. הוא בהחלט עשוי להבשיל יפה אצלכם במטבח עוד כמה ימים – אבל זה לא יהיה אבוקדו שתאכלו היום או מחר. אם הקליפה בגוון שבין ירוק לחום - האבוקדו יבשיל מחר (איך אתם בדחיית סיפוקים?), אם הקליפה כבר השחירה כולה – האבוקדו נמצא כיום אחרי ההבשלה, ומומלץ להעביר אותו את מבחן הלחץ (ראו בהמשך).

2. מבחן הפופיק

דרך מצוינת לבדוק את רמת הבשלות של האבוקדו שלכם היא מה שאנחנו קוראים לו מבחן הפופיק: מסירים את הפטוטרת של האבוקדו ובוחנים את הצבע תחתיה. רגע, מה זה פטוטרת, אתם שואלים? פטוטרת היא הנקודה שמחברת את הפרי לענף, הנקודה שממנה הוא נקטף - או בפשטות: הפופיק. אם הצבע מתחת לפטוטרת הוא ירוק – האבוקדו עוד לא מוכן ויבשיל תוך כמה ימים. הגוון המושלם הוא צהבהב ונקי, ללא פסים חומים. גוון חום מעיד על בשלות יתר. אם הפטוטרת לא ניתנת להסרה - האבוקדו ממש לא מוכן.

3. מבחן הלחץ

זכרו: אבוקדו רך הוא אבוקדו מת. כשאתם מפעילים על האבוקדו לחץ קל עם האצבעות אתם לא רוצים שהוא ייכנע לחלוטין ללחץ ובהחלט לא רוצים לחוש בשקעים, אך גם לא רוצים אבוקדו קשה כאבן. האבוקדו צריך להיות ברמת רכות מסוימת אבל גם לתת קצת קונטרה, תלוי למתי אתם צריכים אותו: ככל שהוא רך יותר (שימו לב, רך יותר, לא מושי לגמרי!) – הוא בשל יותר.

 אוקיי, מגניב – אבל איזה אבוקדו לקנות?

יש שלושה מצבים שבהם מומלץ לרכוש אבוקדו, תלוי בצרכים שלכם: בדרך להיות בשל, כמעט בשל ובשל. אם זמן ההבשלה הטבעי מסתדר עם התוכניות שלכם – מה טוב. אם לא - אתם יכולים להאיץ או לעכב את ההבשלה: האצה של ההבשלה אפשרית אם עוטפים את האבוקדו בנייר כסף או מכניסים לשקית נייר ביחד עם בננה או תפוח בשלים. בשני המקרים שומרים את האבוקדו בטמפרטורת החדר (ושתי השיטות בעצם גורמות לפרי לשחרר אתילן, שגורם להבשלה, אם אתם סקרנים). במקרה שאתם רוצים לעכב את ההבשלה – שמרו את האבוקדו במקרר והוציאו אותו כשאתם רוצים שיתחיל להבשיל (זה לא לנצח, כן? רק יכול לעכב בכמה ימים).

לסיום נאחל לכולכם אבוקדו בול כמו שאתם אוהבים, תמיד!