מאפה שושנים במילוי קינמון (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לא עוד חמאה נוזלית בבצק שמרים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

כל מי שהתנסה פה ושם באפייה יודע שאחד המרכיבים החשובים ביותר בבצק הוא חמאה. בין אם זה בצק פריך, בצק שמרים או תערובת לעוגיות, כל פחמימה שמחזיקה מעצמה צריכה להתהדר בכמות נאה של חמאה. לכן אנחנו כל כך שמחים למצוא טיפים חדשים לשימוש בה. הנה טיפ שישדרג את מעמדכם כאופים בן רגע: שמרו את החמאה במקפיא. בפעם הבאה שתסתכלו במתכון ותראו שנדרשת שם חמאה קרה, הוציאו את החמאה מהמקפיא וגררו אותה במגררת גבינה לתוך קערה עם שאר מרכיבי הבצק. פתיתי החמאה הקרה ייטמעו בקלות רבה ובאופן אחיד כשתערבבו את הבצק, זמן הלישה יתקצר והחמאה תשמור על קרירותה.

עוד מלא טיפים שיעשו לכם חיים קלים ממש כאן בפייסבוק שלנו

עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: istockphoto)
רכות ואווריריות שלא הכרתם. פתיתי חמאה בעוגיות שוקולד צ'יפס | צילום: istockphoto


התרשמתם? יפה. עכשיו נגלה לכם משהו מהפכני עוד יותר: החמאה הקפואה עובדת מדהים גם במתכונים שדורשים חמאה רכה. בפעם הבאה שתכינו עוגיות שוקולד-צ'יפס, למשל, גררו את החמאה הקפואה ותראו כיצד תוך עשרים שניות יהיו לכם פתיתי חמאה רכים ונימוחים, אך לא נוזליים. הרבה יותר טוב מלהעמיד חמאה על השיש ולחכות לה חצי שעה עד שתתרכך, בימים קרים כמו אלה, או תימס לחלוטין, בשאול האקלימי של הקיץ הישראלי.


ואם זה לא מספיק, מסתבר שפתיתי חמאה משדרגים משמעותית את המרקם של הבצק, אז בהנחה שאתם לא מסוג האנשים שיש להם משהו נגד עוגיות אווריריות ורכות במיוחד ובצק פריך נימוח, באמת שאנחנו לא רואים שום סיבה לכך שלא תשמרו את החמאה במקפיא.

 

>> הנה 4 מתכונים למאכלים בשני מרכיבים שאשכרה עובדים

>> חדשות טובות לאוהבי האוכל האיטלקי: מסעדת אוליברי מתרחבת