להפשיר עוף זה סיפור. עוף שנשאר זמן רב מדי בטמפרטורת החדר עשוי להתקלקל ולגרום להרעלת מזון לא נעימה בכלל, וטכניקות ההפשרה נעות בין הפשרה במקרר (בטוח אבל ארוך) להפשרה בקערת מים, טכניקה פחות מקובלת באסכולות מסוימות, וגם היא דורשת כמה שעות טובות, או כמו שאמרנו – סיפור.

אז עבור אלה מבינינו שלא יודעים יומיים מראש שהם מתכננים להכין מרק עוף, חזה עוף או עוף בתנור, יש לנו בשורות טובות: על פי אתר FoodRebuplic, ארגון הבריאות האמריקאי מאשר שזה ממש בסדר לבשל את העוף כשהוא עדיין קפוא, ואם אתם לא בטוחים איך לעשות את זה נכון – יש לנו עוד בשורות טובות, כי באתר כבר עשו את העבודה ובחנו את הטכניקות השונות לעבודה עם עוף קפוא, ואפילו מבטיחים שזה יוצא טעים.

אפשר לבשל, לאפות, לטגן במחבת או במכשירי Air Fry (טיגון באוויר חם) למיניהם, ומיד נסקור את השיטות הטובות ביותר לתבשילים השונים, אבל קודם – כדאי לקחת בחשבון שבאופן טבעי אם משתמשים בעוף קפוא זמן הבישול עולה בכ-150 אחוז. אם אתם משתמשים באייר פרייר, שבכל מקרה מבשל הכל בדקות, זה לא באמת משנה. אבל אם אתם מכינים עוף בתנור – הוא ידרוש עוד חצי שעה של חום בכיף שלו.

עוף קפוא (צילום: Forest Run, Shutterstock)
רק לא בסלואו קוקר. עוף קפוא | צילום: Forest Run, Shutterstock

שיטות מסורתיות לבישול עוף קפוא

מכיוון שזמן הבישול של העוף עולה משמעותית כשהוא קפוא, קריטי להוסיף נוזלים שישמרו על העוף מהתייבשות. אם אתם מכינים חזה עוף בתנור זמן ההכנה יעלה ברבע שעה בערך. אם אתם מכינים עוף שלם או או חלקי עוף עם עצמות זמן ההכנה יעלה אפילו יותר. מומלץ למרוח את פני השטח של העוף או נתחיו היטב במיונז או חרדל, שמעבר לשמירה על העסיסיות של העוף, יעניקו לו קראסט טעים. גם פירורי לחם יידבקו היטב למיונז או החרדל, למי שמכין גרסה של שניצל אפוי. 

בנוסף, בישול של עוף במים (למרק, סלט, כריך, פסטה, נודלס וכיוצא באלה) הוא דרך מצוינת לשמור על העסיסיות גם בבישול ארוך יותר. כדאי להוסיף טעם למים, ואפשר לגוון עם הטעמים בהתאם למה שמכינים: מסאלה הודית במים לתבשילי קארי למיניהם, רוטב הויסין או סויה למתכונים אסייתיים ואפשר אפילו להוסיף רסק עגבניות למים אם אתם מוסיפים את העוף לפסטה ברוטב עגבניות. 

שיטות חדשות לבישול עוף קפוא

בשנים האחרונות מכשירי בישול חדשים כובשים חלקה אחר חלקה על השיש של כולנו. חלקם יעשו עבודה מצוינת בזמן קצר, אבל לא כולם מומלצים לשימוש.

בעוד מכשירי אייר פריי, שהולכים וצוברים פופולריות בשנים האחרונות, הם פתרון מצוין להכנת עוף כשהוא עדיין קפוא, מכשירים חשמליים לבישול איטי (Slow Cooker) לא מתאימים, כי קיים חשש שהחלקים הלא מופשרים של העוף יהיו זמן רב מדי בטווח הטמפטורות שבין 4 ל-60 מעלות, טווח שבו עלולות להיווצר בקטריות ומשם הדרך לסלמונלה, לא עלינו, קצרה.

מכשירי טיגון באוויר חם, כאמור, יכולים לעשות עבודה מצוינת ולהכין לכם במהירות רבה נתחי חזה עוף נהדרים עם קראסט כיפי, רק אל תעמיסו יותר מדי חתיכות ביחד, כי אז תקבלו משהו שדומה יותר לעוף מאודה ואפרפר.  

לבישול של מרק עוף אפשר להשתמש גם בסיר לחץ. שימו לב שגם שם זמן הבישול (הקצר יחסית בסיר מהסוג הזה) יעלה אם אתם משתמשים בעוף קפוא.