1. השתמשו בחזה עוף מופשר לחלוטין. אם תמהרו לטגן שניצל כשהוא קפוא למחצה הבשר יהפוך צמיגי וקשה ללעיסה. הדרך המומלצת ביותר להפשיר חזה עוף היא מבעוד מועד: העבירו את השניצל למקרר במהלך הלילה והוציאו לכמה שעות במקום מוצל.   

2. פרשו ניילון או נייר אפייה מעל העוף ודפקו עם פטיש מעליו - כך תשטחו את השניצל מבלי לפצוע אותו.

3. ודאו שהעוף יבש לחלוטין על מנת לגרום לציפוי להידבק אליו ולא להתנתק במהלך הטיגון. אם העוף אינו יבש דיו - יבשו היטב בעזרת מגבת נייר.

4. הקפידו לנער עודפים בכל שלב, כדי לתת ציפוי אחיד ולא עבה מדי. 

5. החיסרון בציפוי עבה מדי טמון בכך שהוא עלול להתנתק מהגוף בעת הטיגון. לכן חשוב שלא להעמיס בשום שלב, נערו את העודפים כך שהשניצל יצופה בכל שלב בשכבה אחידה ולא עבה.

6. המלצות לציפויים קלאסיים שמוסיפים טעם בלי יותר מדי טרחה: פירורי לחם עם שומשום, פירורי לחם עם אבקת שום וחרדל או עשבי תיבול בביצה. אופציות מקוריות יותר הן לטחון צ'יפס פריך ולצפות איתו את השניצל במקום פירורי לחם, ואותו הדבר עם בייגלה (!). יש לכם רעיונות נוספים לשדרוג השניצל? מוזמנים להוסיף כאן

7. השמן במחבת צריך להגיע לחצי מגובה השניצלים, לפחות. אם אתם מבחינים שהשמן יורד מתחת לחצי מגובה השניצל, הוסיפו עוד במהלך ההכנה. שימו לב: השמן אינו מיועד לשימוש חוזר. מומלץ להמתין עד שהמחבת תתקרר, ואז לרוקן את השמן אל תוך שקית אטומה ולזרוק לפח. 

8. חממו היטב את השמן על אש גבוהה ולאחר שהנחתם את השניצלים במחבת - הנמיכו לאש בינונית. אם תטגנו על אש גבוהה, הציפוי יישרף והחלק הפנימי לא ייטגן מספיק ותקבלו שניצל מבאס. 

9. שניצלים חיים בשלום זה עם זה ולכן ניתן לצופף במחבת כמה ביחד, רק שימו לב שהם נכנסים בשכבה אחת ולא עולים האחד על השני. 

10. בסיום הטיגון הוציאו את השניצל אל רשת ומתחתיה צלחת לאגירת עודפי השמן.  

*פורסם בקבוצת הפייסבוק "טעימא- מתכונים שקיבלתי מאמא"

והנה כמה דרכים מעולות לשדרג את השניצל שלכם

בתיאבון!