אוכל
אוכל

מופלטות פשוטות ומנצחות

נכון שיש כל מיני גרסאות - אבל גרסה מנצחת לא מחליפים. קבלו את המתכון של יהודית אביב לערימת מופלטות דקיקות וזהובות ומתוקות שאי אפשר להפסיק לזלול. בלי שמרים, בלי מיקסר ועם הרבה דבש וחמאה. תרבחו ותסעדו

|הלוחשת לאוכל| פורסם08:00
מופלטה (צילום: יהודית אביב, הלוחשת לאוכל)
צילום: יהודית אביב, הלוחשת לאוכל
Rating:4.4264reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 2 כוסות מים מהברז
  • חצי כוס שמן
  • חמאה מלוחה ודבש (אפשר גם ריבת תות או סילאן)

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח והמלח, ומוסיפים את המים בהדרגה. תוך כדי לשים את הבצק למרקם דביק אך גמיש.

2מעבדים ביד כמה דקות, שופכים על הבצק חצי כוס שמן, מכסים ונותנים לו לנוח שעה.

3קורצים 25 עיגולים ולשים אותם על משטח משומן. אפשר להשתמש בשמן שנותר בקערה (רצוי לעבוד קרוב לגז, כי תכף פותחים אותם ומתחילים לטגן). נותנים לעיגולים לנוח עוד כחצי שעה.

4מכינים צלוחית קטנה עם שמן. טובלים את הידיים ומשמנים את השיש לפני עבודה על כל עיגול. פותחים כל עיגול עם הידיים לעלה דק דק.

5מטגנים על מחבת גדולה עד שמזהיב, והופכים.

6עורמים את המופלטות המוכנות בצלחת אחת על גבי השנייה.

7מצננים כחמש דקות, ומורחים חמאה ודבש.

>> רוצים עוד? בואו לבקר בבלוג של הלוחשת לאוכל

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il