אוכל
אוכל

רוסטביף מנתח פיקניה

תכירו את הפיקניה, נתח מעולה של בשר בקר ישראלי שיפתיע אתכם מחיר וידהים אתכם בטעם. צלייה בתנור תעשה פה את העבודה בשבילכם ותשיג לכם רוסטביף ישראלי מהמם, משויש וחגיגי שתתענגו על כל פרוסה ממנו

|mako אוכל| פורסם20:45
רוסטביף מנתח פיקניה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.4160reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 נתח פיקניה של בשר בקר ישראלי טרי במשקל של בין 1.3-1.6 ק"ג
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני צלייה (נתח בטמפרטורת מקרר לא ייצלה באופן אחיד. חלקו הפנימי יהיה נא והחיצוני עשוי מדי).

איפה אפשר לקנות בשר ישראלי?

לעוד מתכונים עם בשר ישראלי

מתכונים לראש השנה

2מחממים תנור ל-230 מעלות בפונקציית טורבו+חום עליון.

רוסטביף מנתח פיקניה  זה הצבע שלו מבפנים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3חורצים את שכבת השומן בעזרת סכין חדה לאורכה ולרוחבה ומעסים את הנתח בשמן זית. מתבלים במלח גס בנדיבות.

4מניחים את הנתח בשלמותו על רשת צלייה מעל תבנית, כשהצד של השומן פונה מעלה ומעבירים לתנור לצלייה במשך כ-15 דקות, או עד שהשומן קיבל צבע מושחם יפה.

רוסטביף מנתח פיקניהזיגוג דבש - מומלץ ביותר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-140 מעלות וצולים כשעה נוספת. (צלייה בחום נמוך לאחר צריבה בחום גבוה היא הסוד לצלייה אחידה ולרכות מתבקשת)

6דוקרים באמצעות מד חום בשר את מרכז הנתח ומודדים 58 מעלות. מוציאים את הנתח מהתנור וממתינים 10 דקות.

רוסטביף מנתח פיקניה  הצעת הגשה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

7פורסים ומגישים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il