מצרכים:

קילו שייטל
לתערובת התבלינים: 1 כף פפריקה, 3 כפות טריאקי, 3 כפות שמן זית, 4 כפות עלי טימין, 3 שיני שום כתושות, כפית מלח גס.

לסלט:

3 עגבניות חצויות , 2 שומרים חתוכים לרבעים , 1 פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות דקות.
4 כפות שמן זית
מיץ משני לימונים
1 כפית מלח גס
1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי תערובת התבלינים בקערה.
פורסים את השייטל לפרוסות דקות ומכניסים לקערה.
מחממים פלנצ'ה וצולים את נתחי השייטל כ- 3 דקות מכל צד .
לאחר מכן מערבבים את העגבניות והשומר עם 2 כפות שמן זית וצולים על הפלנצ'ה עד להשחמה, מסירים מהאש ומערבבים בקערה עם הפלפל, השום, 2 כפות שמן הזית הנוספות ומיץ הלימון.

המלצת הגשה: לצד טחינה