רוסטביף מנתח פיקניה

אנחנו יודעים, אצלכם רוסטביף מכינים מאנטרקוט, גג סינטה, אבל בדיוק בשביל זה אנחנו פה - בשביל ללמד אתכם דברים חדשים, שבמקרה הזה הם גם זולים יותר ולא פחות מוצלחים. הפיקניה תדרוש מכם מינימום של עבודה, וביחד עם שמן זית ומלח - זה הכל! - תניב צלי בשרי מעולה שכולם יבקשו את המתכון שלו.

למתכון: רוסטביף מנתח פיקניה

מינוט סטייק אנד אגס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מינוט סטייק אנד אגס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מינוט סטייק אנד אגס ישראלי

מנה יפהפייה ומרשימה, שהחלק הכי מורכב בהכנה שלה הוא לקצוץ את סלט הירקות שבא ליד. פלאנק סטייק מבשר בקר ישראלי טרי שמטגנים ממש צ'יק צ'ק ומגישים עם ביצי עין, סלט קצוץ וטחינה ירוקה. הישראליות במיטבה.

למתכון: מינוט סטייק אנד אגס ישראלי

מוקפץ אטריות אורז (צילום: מועצת הבקר)
מוקפץ אווזית ואטריות אורז | צילום: מועצת הבקר

מוקפץ מנתח אווזית

האווזית שמגיעה מבקר ישראלי טרי ואיכותי היא נתח רזה מאוד, כך שמי רוצה להרגיש את טעמו הבשר כמעט בלי השומן – זה הנתח בדיוק בשבילו. ההמלצה שלנו: הקפיצו פרוסות של אווזית עם אטריות אורז ופטריות, ותקבלו מנה חגיגית ויפה שממש לא נעים כמה מעט עבודה היא דרשה.

למתכון: מוקפץ מנתח אווזית

צלי שייטל בשום ורוזמרין (צילום: מועצת הבקר)
צלי שייטל בשום ורוזמרין | צילום: מועצת הבקר

צלי שייטל בשום ורוזמרין

עוד אלטרנטיבה לאנטרקוט הנצחי: צלי מנתח שייטל, שמקבל חיזוק מהרבה שיני שום חצויות שמשמשות לו כמצע, וקצת עלי רוזמרין. צלייה קצרה, 15 דקות מנוחה - ואתם יכולים לפרוס לנגד עיני האורחים את אחד הנתחים היפים והאדמדמים שהם פגשו. הגשתם עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה? סגרתם יופי של ארוחת שישי.

מתכון: צלי שייטל בשום ורוזמרין

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

את המנה הזו אנחנו ממליצים לכם להכין בסוף שבוע חורפי במיוחד, שבו תוכלו לנצל כהלכה את העסיסיות המדהימה של האוסובוקו הישראלי הטרי יחד עם המתיקות של המשמשים והירקות הכתומים הנהדרים. הכנה קצרה, בישול ארוך - תוצאה ללקק את האצבעות.

למתכון: טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?