
מרק טום יאם תאילנדי עם בוריבכפור של הימים האחרונים כל מה שרצינו זה קערה מהבילה של מרק לעטוף עם הידיים. המרק התאילנדי הזה עם נתחי פילה בורי ישראלי טרי בא לנו בול: הוא לא רק חם וטעים, צריך לעשות "פו" גם אחרי שאוכלים ממנו (מהחריף)אינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם09/01/1906:58 ![]() צילום: צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל |
הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים. הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי. באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה. רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה. המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1מטגנים בשמן במשך 2 דקות למון גראס, פטריות, ג'ינג'ר, צ'ילי, סוכר, מלח, גלנגל וכפיר ליים. 2מוסיפים לסיר 3 כוסות מים ואת רוטב הדגים ומבשלים במשך שעה. 3מוסיפים לסיר את הדג, חלב הקוקוס, שמיניות העגבנייה וכוס מים נוספת ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה נוספת. 4מגישים עם כוסברה ומיץ לימון/ליים. מרק טום יאם תאילנדי עם בורי ושיטאקי|צילום: צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכלאיפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |