אוכל
אוכל

קציצות דג בס ברוטב חריף

כשאנחנו שומעים "קציצות" אנחנו אוטומטית חושבים על בשר, או לכל היותר עוף. אז לא - היום אנחנו עם קציצות מדג בס, שהולכות להטריף לכם את השכל ולא רק בגלל שהן חריפות אש

|mako אוכל| פורסם07:40
קציצות קרפיון ברוטב חריף (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.6252reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הבס הוא דג שמקורו בצפון אמריקה, משם עשה עלייה לישראל ונקלט בה בהצלחה. כיום נפוצה הכלאה בין שני זני בס, שנוצרה בשנות ה-70 של המאה הקודמת, ובשנות ה-80 הפכה לדג בריכות פופולרי, המצוי בבריכות ובחקלאות ימית בכל העולם.

הבס הוא דג מים מתוקים, הניתן לזיהוי בקלות בזכות הקווים השחורים האופקיים על גופו, המעניקים לו מראה מחוספס. בארצות הברית גדלים כיום כ-10 מיליון דגי בס מדי שנה, ולעיתים משוחררים דגים מסוג זה לאגמים קטנים, להנאתם של דייגים ספורטיביים.

המצרכים :

לקציצות:

  • 600 גרם דג בס טחון
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • רבע כוס פירורי לחם
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח

לרוטב:

  • 6 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקות
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים, חצויים לאורך
  • 2 עגבניות, מרוסקות
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • חצי כף צ'ילי גרוס יבש
  • כפית מלח
  • 2 וחצי כוסות מים
  • חצי כוס בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה:

1לשים בקערה רחבה את כל מרכיבי הקציצות על לקבלת מסה אחידה. יוצרים כדורים קטנים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז' ומטגנים את השום, הגמבה והפלפל החריף כ-4 דקות תוך ערבוב (נזהרים שהשום לא יישרף).

קציצות בס עם לחמנייהאתם תצטרכו את הלחמנייה הזאת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

4מכניסים את הקציצות בזהירות לרוטב הרותח, מפזרים את הבזיליקום ומבשלים כ-25 דקות בכיסוי חלקי.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il