
מרק דגים עם כיסוניםכיסונים הם מנקודות האור הגדולות שלנו בחיים, ובעיקר בחורף (או במה שנשאר ממנו). הנה יופי של דרך לגרום לילדים להתלהב מדגים ישראליים טריים - מרק עם ציר עשיר וכיסוני בסאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם06/02/1907:15 ![]() צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל |
מקורו של הבס בצפון אמריקה, ומשם עשה עלייה לישראל ונקלט בה בהצלחה. כיום נפוצה הכלאה בין שני זני בס, שנוצרה בשנות ה-70 של המאה הקודמת ובשנות ה-80 הפכה לדג בריכות פופולרי, המצוי בבריכות ובחקלאות ימית בכל העולם. הבס הוא דג מים מתוקים, וניתן לזהותו בקלות בזכות הקווים השחורים האופקיים על גופו, המעניקים לו מראה מחוספס. בארצות הברית גדלים כיום כ-10 מיליון דגי בס מדי שנה, ולעיתים משוחררים דגים מסוג זה לאגמים קטנים, להנאתם של דייגים ספורטיביים. המצרכים :למרק:
לבצק:
למילוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הציר: מבשלים את כל מרכיבי הציר בסיר עמוק במשך כ-30 דקות. 2מסננים את הציר מכל המרכיבים פרט לדגים. 3מכינים את בצק הכיסונים: לשים היטב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד. מניחים את הבצק לנוח כעשר דקות בטמפרטורת החדר. 4מערבבים את מרכיבי המלית בקערה. מרדדים את בצק הכיסונים על גבי משטח מקומח וקורצים מהבצק עיגולים דקים (ניתן להיעזר במכונת פסטה). 5מניחים במרכזו של כל עיגול כפית אחת מהמלית ומקפלים לצורה הרצויה. 6מרתיחים שוב את הציר עם הדגים, מנמיכים את האש ומוסיפים את הכיסונים לבישול נוסף של 8 דקות. 7מגישים מעט ציר עם כיסונים, דג מפורר ובצל ירוק. מרק דגים עם כיסונים|צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכלאיפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |