אוכל
אוכל

שיפודי יקיטורי של בורי עם עשבי תיבול ושום

השיפודים האלה כל כך מפוצצים בסטייל, שכמעט לא נעים לנו לקרוא להם שיפודים. דג בורי ישראלי טרי, עשבי תיבול, שמן זית, שום וקצת סילאן - זה (וחצי שעה פנויה) כל מה שאתם צריכים, והנה הכנתם מנה להתפאר בה

|mako אוכל| פורסם07:22
שיפודי יקיטורי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.546reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים.

הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי.

באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה.

רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה.

המצרכים :

  • 3 פילה בורי, חתוכים לקוביות

למעטפת הצלייה:

  • כף עלי תימין או עירית
  • 2 כפות פטרוזיליה טחונה
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • חצי פלפל חריף, קצוץ
  • כפית מלח
  • שן שום כתושה
  • חצי כף סילאן
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל מרכיבי מעטפת הצלייה.

2מוסיפים את קוביות הדג ומצפים מכל הצדדים.

3משפדים את קוביות הדג על שיפודים קטנים וצולים על פלנצ'ה לוהטת או מחבת משומנת כ-3 דקות מכל צד.

* מומלץ להגיש עם ירקות טריים.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il