המצרכים:

לקבב דגים:

4 פילטים של דג אמנון טרי נקיים מעור. קוצצים עם סכין למרקם גס

חצי בצל סגול קצוץ 

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

חופן כוסברה קצוצה דק

2 שיני שום קצוץ

כף פלפל צ׳ילי חריף  דק

חופן שמיר קצוץ

כפית פלפל לבן

כף שטוחה של מלח

כפית כמון

כף שמן זית

 

לרוטב:

5 פלפל שושקה

2 פלפלים חריפים

חצי כוס שמן זית

7 שיני שום פרוס

הפלפלים החתוכים

1 פלפל יבש

5 לימונים כבושים

כף פפריקה

כף מלח

כף כמון

2 כוסות חומוס גרגירים

חצי ליטר מים

כף אריסה מתוקה

חופן כוסברה

 

אופן ההכנה:

לקבב דגים:

1. מערבבים הכל לתערובת אחידה

2. יוצרים קבבים בגודל של כדורי פינגפונג ומשטחים

3. שמים במקרר למנוחה של 20 דקות

 

 

לרוטב:

1. שורפים 5 פלפל שושקה ו2 פלפלים חריפים על הגריל או בתנור (מי שיש לו ברנר יכול לקצר זמנים).

2. ברגע שהפלפלים שרופים שמים בקערה ומכסים בניילון נצמד (זה גורם לקליפה להתקלף בקלות). מקלפים את הפלפלים, מנקים וחותכים לרצועות

3. בסיר שטוח שמים:

-חצי כוס שמן זית

-7 שיני שום פרוס. מטגנים לדקה (להיזהר שלא ישרף)

-פלפלים חתוכים

-1 פלפל יבש מתוק חתוך

-5 לימונים כבושים

-כף פפריקה

-כף מלח

-כף כמון

4. מוסיפים 2 כוסות חומוס גרגירים שבושל מראש

5. מערבבים ומוסיפים חצי ליטר מים

6. מוסיפים כף אריסה מתוקה

7. מבשלים כ-30 דק על אש בנונית עם מכסה סגור

 

לאחר מכן, צולים את קבב הדגים על מחבת פסים עם מעט שמן זית, כדקה מכל צד. מוסיפים את הקבב הצלוי לרוטב, מפזרים חופן כוסברה ומבשלים כ-30 דקות נוספות

 

להגשה:

1. לוקחים עלה מנגולד גדול וחולטים בסיר עם מים רותחים כקדה ומוציאים

2. צולים חצי פילה אמנון טרי במחבת עם שמן זית כאשר העור כלפי מטה והשמן לא חם מידי

3. מתבלים במלח פלפל ברגע שצדדי הפילה מתחילים להיות לבנים זה הסימן להפוך את הפילה לעוד דקה שתיים של צלייה

4. לוקחים צלחת ושמים כף מהתבשיל, מכסים בעלה המנגולד החלוט ומעל העלה שמים את הפילה הצרוב כאשר העור כלפי מעלה

טיפ: מומלץ לסחוט לימון רגע לפני הביס

בתאבון!

למתכוני דגים ישראליים טריים נוספים לחצו כאן >