אחרי כל הבשר שאכלנו בחג, בחרתי לקראת סוף השבוע להכין דווקא דג, שיבוא עם סלט גדול ויסגור לנו ארוחה קלילה וטעימה במיוחד. את הדג אני ממלאת בעשבי תיבול טעימים, עוטפת בנייר כסף - ובזה בעצם נגמרת ההכנה. אני משתמשת באמנון, אם אתם מעדיפים דניס - זה גם אפשרי.

דג בנייר כסף (צילום: foodandwinephotography, Istock)
דג בנייר כסף. נשבעת לכם שזה פשוט | צילום: foodandwinephotography, Istock

אמנון שלם בנייר כסף

המצרכים:
4 אמנונים צעירים יפים ונקיים
1 חב' כוסברה
5 גבעולי רוזמרין
4 גבעולי תימין
2 גבעולי מרווה
2 כפות שום כתוש
2-3 פלפל סודני
שמן זית
פלפל גרוס ומלח גרוס

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הכוסברה, הרוזמרין, התימין והמרווה.

2. מטגנים את כל הירק הקצוץ ב-3 כפות שמן זית. מוסיפים את השום, מערבבים טוב ומוסיפים את הפלפל הסודני.

3. מתבלים ומטגנים עד שהכל רך.

4. ממלאים את בטן הדגים בתערובת, מורחים את הדגים בשמן זית ועוטפים בנייר כסף.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-30 דקות.