מצרכים:

לציר דגים:

2 ליטר מים בסיר עמוק

ראש של דג והעצמות

פילה אמנון אחד

בצל לבן אחד

גזר אחד מקולף

2 גבעולי סלרי

4 שערות זעפרן

לפאייה:

5 כפות שמן זית

בצל לבן קצוץ אחד

גמבה אדומה קצוצה דק

כפית מלח

3 שיני שום קצוצות

2 כוסות אורז ריזוטו

קופסה אחת של עגבניות קלופות במיץ

כף מלח

כפית פפריקה

חצי כפית פלפל שחוr

מעט זעפרן 

פטרוזיליה קצוצה ולימון

 

אופן ההכנה

ציר דגים:

1. מרתיחים כ30 דקות ומסננים, מחזירים לאש כדי שיהיה רותח (לבישול האורז)

2. לוקחים 5 פילה של דג אמנון טרי, חוצים לאורך

3. את החלק הפחות סימטרי חותכים לרצועות דקות

4. את החלק הבשרני יותר נחלק ל2 שיווצר קוביות יפות

5. שמים מעט מלח על כל הנתחים ושמן זית ומורחים היטב

6. לוקחים מחבת גדולה ואיכותית ומחמים אותה

7. צורבים ראשית את קוביות הדג כשהעור כלפי מטה כדקה וחצי על הצד של העור, וחצי דקה על הצד הבשרני ומוציאים למגש

8. את הרצועות צולים כ-30 שניות על הצד של העור בלבד ומוציאים למגש

פאייה:

1. לוקחים סיר רחב דק שמיועד לפאייה (חשוב שהסיר יהיה דק ולא עבה בשביל החריכה של האורז שמוסיף טעם נהדר)

2. שמים 5 כפות שמן זית

3. מוסיפים פנימה בצל לבן קצוץ אחד וגמבה אדומה קצוצה דק

4. מוסיפים כפית מלח ומערבבים

5. מוסיפים פנימה 3 שיני שום קצוצות ומערבבים כ-2 דקות

6. לתוך הסיר מוסיפים 2 כוסות אורז ריזוטו ומערבבים. ברגע שהסיר מתחמם, מוסיפים פנימה קופסה אחת של עגבניות קלופות במיץ חתוכות לקוביות 

7. מתבלים בכף מלח, כפית פפריקה חצי כפית פלפל שחור

8. מוסיפים 5 כוסות מציר הדגים הרותח שהכנו בהתחלה

9. מוסיפים מעט זעפרן

10. מערבבים ערבוב טוב ומנמיכים את האש

11. מסדרים את הדגים בצורה מעגלית

12. כדאי לשים הקוביות עם העור כלפי מעלה ואת הרצועות עם העור כלפי מטה, רק בשביל לקבל מראה יפה יותר ודומה לפאייה המקורית

13. מבשלים את האורז עם מכסה פתוח על אש קטנה למשך כ-20 דקות, עד שהאדים מתאדים

14. לאחר 20 דקות מכבים את האש ומכסים במגבת לכ-5 דקות

15. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל ולימון

בתאבון!

למתכוני דגים ישראליים טריים נוספים לחצו כאן >