כל מי שאוהב לאכול דגים (ובינינו, גם מי שלא) יודע דבר אחד: אין תחליף לטעמו המעודן של דג טרי שזה עתה נשלה מהמים. הדגים הטריים הם מקור מצוין לחלבון איכותי ודל בנתרן ובקלוריות ולכן נחשבים לרכיב תזונתי בעל ערכים גבוהים במיוחד. לעומת דגי היבוא הקפואים שתהליך הובלתם לארץ במכולות יכול להימשך ימים ואף שבועות ארוכים, הדג הישראלי הטרי עושה את הדרך הקצרה ביותר מהבריכה אל נקודת המכירה ומשם לצלחת שלנו.

דגי הבריכות בישראל נקיים מכספית וחומרים משמרים ועשירים בוויטמינים

בריכות הדגים הראשונות בישראל אוכלסו בשנת 1938 ומאז מספק ענף המדגה הישראלי לציבור בארץ דגי איכות טריים, ביניהם הבורי, האמנון על מיניו השונים, הבאס, הקרפיון, המוסר הישראלי, האדמונית, הפורל, הברמונדי, הלברק, האמור, הכסיף ועוד, כולם גדלים תחת פיקוח ובקרה שוטפים של משרד החקלאות, בתחומי הווטרינריה, הכשרות ובריאות הציבור.
דגי הבריכות בישראל נקיים מכספית וחומרים משמרים ועשירים בוויטמינים, מינרלים וחומצות שומן מסוג אומגה 3, מה שהופך אותם למרכיב חיוני בשגרת תזונה מאוזנת ומומלצת לאורך כל מעגל החיים שלנו, החל משלבי הגדילה הראשוניים, דרך גיל ההתבגרות והתובענות של אורח החיים המודרני, או עיסוק בפעילות גופנית אינטנסיבית ועד לשינויים הפיזיולוגיים של גיל הזהב.

מומלץ לאכול דגים לפחות פעמיים בשבוע

איגוד רופאי הלב האמריקאי ממליץ לכל אחד לאכול דגים לפחות פעמיים בשבוע. בשנים האחרונות ככל שעלתה המודעות בישראל לחשיבותה של תזונה איכותית ובריאה, הלכה ועלתה צריכת הדגים של הצרכן הישראלי. כיום צורך הישראלי הממוצע כ- 1.2 ק״ג דגים בחודש והצריכה השנתית בארץ עומדת על כ- 13 ק״ג דגים לאדם. לשם השוואה, ממוצע הצריכה השנתית במדינות שונות בעולם: ארה״ב 15 ק״ג, אירופה 20-40 ק״ג ויפן 50 ק״ג, כך שיש לנו עוד לאן לשאוף.
היצע דגי הבריכות הגדלים בישראל הוא רחב ואיכותי במיוחד ומאפשר לנו להעשיר את השולחן בארוחות טעימות, בריאות, מרשימות והכי חשוב, קלות להכנה. אוהבים קבב דגים על האש? מעדיפים דג אפוי בירקות בתנור? ואולי אתם בכלל אנשים של חריימה מהבילה או של גפילטע פיש מסורתי? דגי האיכות הישראלים מתאימים למגוון עשיר של מנות דגים, בכל הסגנונות ולכל בני הבית בכל הגילאים.

בריכות הדגים הראשונות בישראל  (צילום: אסף סולומון, ארגון מגדלי הדגים)
בריכות דגים בישראל | צילום: אסף סולומון, ארגון מגדלי הדגים


ואיך תדעו שהדג שלכם הוא אכן דג ישראלי מקומי? לא, לא לפי המבטא. מה גם שדגים (אפילו ישראלים) הם, כידוע, שתקנים מטבעם. הם גם לא מגיעים בצבעי כחול לבן (וחבל...) או רוקדים הורה. כיום ניתן למצוא בחנויות הדגים וברשתות השיווק את הסמל הזה, המעיד שלפניכם דגי בריכות טריים, תוצרת הארץ

תו איכות ארגון מגדלי דגים (עיצוב: ארגון מגדלי הדגים)
תו איכות ארגון מגדלי הדגים | עיצוב: ארגון מגדלי הדגים

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?