מצרכים:

2 דגי אמנון טרי

3 יחידות של דלעת ערמונים 

5 גרם חמאה

3 בטטות קטנות

מלח ים אטלנטי - כמות נדיבה

כפית מלח גס

5 כפות שמן זית

כף חומץ בלסמי

מעט פלפל שחור גרוס

6-7 גבעולי רוזמרין

 

אופן ההכנה:

1. לוקחים 2 דגי אמנון טרי, חורצים 3 פסים מלפנים ומאחור

2. מפזרים מלא מלח ים אטלנטי ועושים לו מסג׳ תאילנדי

3. שמים 4 כפות שמן זית ומעסים

4. לוקחים מגש עם נייר אפייה ומניחים במרכז את הדגים

5. חותכים 3 יחידות של דלעת ערמונים באמצע ומנקים מגרעינים

6. שמים כ5 גרם חמאה במרכז כל דלעת ומפזרים מעט מלח גס

7. שמים בתבנית לצידי הדג

8. לוקחים 3 בטטות קטנות (אם עושים גדולות זמן האפייה לא יספיק להן ולכן חשוב שיהיו קטנות)

9. חותכים לאורך ושמים ככפית מלח גס, כף שמן זית, וכף חומץ בלסמי מצומצם

10. מניחים בתבנית

11. מפזרים 6-7 גבעולי רוזמרין

12. מזלפים מעל הכל עוד שמן זית, ומעט פלפל שחור גרוס

13. מכניסים לתנור שחומם מראש 250 מעלות ל22-24 דקות

בתאבון!

למתכוני דגים ישראליים טריים נוספים לחצו כאן >