אם אתם קצת דומים לנו, אתם מתכננים את הטיולים שלכם לחו"ל לפי האוכל. ואם אתם אנשים נורמליים ולא כמונו, אתם בטח בכל זאת נותנים לאוכל בחו"ל איזשהו דגש בתכנון הטיול שלכם. הרי מתי בפעם האחרונה טסתם לפריז או לניו יורק מבלי לקושש המלצות מחברים, מהאינטרנט או מעיתונים על מסעדות ומקומות שווים לאכול בהם? הבעיה היא שיש כל כך הרבה המלצות ומקומות שווים שלפעמים דווקא ריבוי ההמלצות גורם לנו ללכת לאיבוד.

סנט אונורה של הוטל מונטיפיורי (צילום: עדי גיא,  יחסי ציבור )
סנט הונורה של הוטל מונטפיורי. גם המקום הזה ברשימה | צילום: עדי גיא, יחסי ציבור


מנקודת המחשבה הזאת יצאו בנות "מתכוניישן", הצלמת דניה ויינר והסטייליסטית דיאנה לינדר, כאשר הקימו את Foodie Guide – מדריך מסעדות באנגלית, הפונה לתיירים מחו"ל המגיעים לתל אביב. המדריך הוא אישי ומאגד את ההמלצות שלהן למסעדות תל אביביות שוות, אבל בהחלט אפשר להגיד שרוב הבחירות שלהן הן קונצנזוס.

"כשטיילתי בברצלונה, הרגשתי שחסר לי שאיזה מקומי ייקח אותי ביד אל המקומות שהוא אוהב ויעשה לי סדר בכל ההמלצות", מספרת לנו ויינר. "לא מצאתי את הידיים והרגליים ורציתי מישהו שייתן לי מידע פנימי". משם הרעיון של הקמת האתר התחיל להתגלגל. "ב-2012 העלינו פוסט עם המלצות למסעדות, ועד היום אנחנו מקבלות מיילים מחו"ל מאנשים שמבקשים עוד המלצות".

כך התגלגלו השתיים לבניית המדריך, שבו 12 קטגוריות – אוכל אסייתי, מאכלי רחוב, ארוחות בוקר, מסעדות עילית, מסעדות איטלקיות, ברים, מסעדות כשרות ועוד. מאחר שהתמציתיות חשובה להן, אפשר למצוא בכל קטגוריה רק עד 4 המלצות.

בין המסעדות המומלצות: בית הקפה נולה, הוטל מונטיפיורי ומנטה ריי בקטגוריית ארוחות הבוקר, הבורקס הטורקי האורגינלי, אבו חסן, מזנון ושווארמה בינו בקטגוריית אוכל הרחוב, וגם פרונטו, לה רפובליקה דה רונימוטי, טוני וספה ובינדלה בקטגוריית המסעדות האיטלקיות.

נוכל לראות בעתיד מדריכים לעוד ערים?
"אנחנו תמיד משאירות פתח לעשות משהו יותר גדול – אולי אפילו לשתף פעולה עם מקומיים מחו"ל וליצור מדריכים אישיים כאלו".

לאתר Foodie Guide

>> מבשלים עם הילדים: מאפה בנוסח אבולעפיה