קציצות עוף בתבשיל ארטישוק ירושלמי ושום ירוק

המצרכים (6 מנות):
לקציצות:
1 קילו עוף טחון
2 כפות קמח מצה
1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים ומעוכים לעיסה
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
3 כפות כוסברה, קצוצה
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
מלח

לרוטב:
שמן זית
5 כפות שום ירוק, קצוץ
6 ארטישוקים ירושלמיים, פרוסים
5 כפות כוסברה, קצוצה
5 כפות פטרוזיליה, קצוצה
מעט פלפל צ'ילי
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
מלח
חצי כוס מיץ לימון
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הקציצות: מערבבים את כל המצרכים היטב לתערובת אחידה, יוצרים קציצות ומסדרים אותן על מגש.

2. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את השום הירוק ומוסיפים את הארטישוקים וכל שאר המצרכים. 

3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

4. מכניסים לסיר את הקציצות ומבשלים ברתיחה עדינה כ-25 דקות. 

מחפשים עוד חידושים והמצאות? בואו לעמוד הפייסבוק שלנו

הפקת קציצות אביב משה (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
קציצות בקר עם שקדים וחמוציות. השאלה היא רק עם מה ננגב את הרוטב | צילום: דרור עינב, אוכל טוב


קציצות בקר עם שקדים וחמוציות ברוטב מנגולד ולימון

המצרכים (4 מנות):
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
2 כפות בצל, קצוץ
3 כפות פטרוזיליה
2 כפות חמוציות, קצוצות
3 כפות שקדים מולבנים, פרוסים
3 כפיות קמח מצה
מלח

לרוטב:
3 כפות שמן זית
20 שיני שום
3 לבבות ארטישוק טרי, קלופים וחתוכים לרבעים או תחתיות ארטישוק
10 עלי מנגולד, חתוכים גס
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
מיץ מ-2 לימונים
חצי כפית כורכום
קורט מלח
חצי ליטר מים או חצי ליטר ציר עוף

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הקציצות: מערבבים את כל המצרכים יחד עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים קציצות ומסדרים אותן על מגש.

2. מכינים את הרוטב: בסיר רחב שמים את שמן הזית ואת שיני השום, ומטגנים על להבה נמוכה כ-2 דקות עד לריכוך שיני השום.

3. מוסיפים פנימה את כל שאר המרכיבים, ומבשלים כ-5 דקות.

4. מוסיפים את המים או ציר העוף ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות.

עוד באוכל טוב:

הפקת קציצות אביב משה (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
אדומות ולוהטות. קציצות לוקוס עם המון דברים טובים | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

קציצות לוקוס עם כמון, גרידת לימון וזעתר טרי ברוטב אדום

המצרכים (4 מנות):
לקציצות:
חצי קילו לוקוס, טחון
2 כפות גרידת לימון
2 כפות עלי זעתר טריים
רבע כפית כמון
3 כפות פטרוזיליה
2 כפות קמח מצה
מלח

לרוטב:
שמן זית לטיגון
3 שיני שום, פרוסות
2 סלקים, חתוכים לקוביות
3 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
2 כוסות רסק עגבניות טריות
שמן זית
רבע כפית סוכר
מלח
2 כפות תרכיז רימונים

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הקציצות: מערבבים את כל המצרכים היטב לתערובת אחידה, יוצרים קציצות ומסדרים אותן על מגש.

2. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב את שיני השום, מוסיפים פנימה את שאר המצרכים, ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.

3. מוסיפים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות.

המתכונים באדיבות אביב משה, שף המסעדות מסה, קוואטרו ויאסו בתל אביב.