כמה פעמים קרה לכם שהגעתם הביתה והרגשתם שהבטן נדבקת לכם לגב? או שהחותנת קפצה לביקור ולא היה לכם שום דבר מוכן להציע לה? הבעיה היא שכאשר מכינים אוכל בלחץ זמן, הסיכויים הם שהוא לא יצא מדהים. קבלו מאיתנו כמה רעיונות שיתנו לכם פתרון לרעב קשה או לאורחים לא רצויים - 10 דקות והאוכל כבר מוכן.

פיצה מהירה מבצק מלאווח (צילום: ira m, נפגש במטבח)
מלאווח פיצה. לא תספיקו להגיד ג'ק רובינזון וכבר מוכן | צילום: ira m, נפגש במטבח
מלאווח פיצה

המרכיבים (ל-2 אנשים):
1 מלאווח
2-3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 רסק עגבניות
1/4 כפית אורגנו
כף בזיליקום קצוץ (לא חובה)
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור
1/4 כוס מי ברז
200 גרם גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:
1. מכינים במחבת את המלאווח (על פי הוראות היצרן).

2. במקביל מטגנים את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים את השום, רסק עגבניות, תבלינים וכ-1/4 כוס מים מערבבים היטב.

3. מניחים את המלווח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעליו את הרוטב ומפזרים מעל את הגבינה המגורדת.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) לכ-3-5 דקות ויש לכם "פיצה" בשליש מהזמן שהשליח היה מגיע.

* אופציה: אפשר להכין גם מלווח כסנדוויץ' -  מכינים את המלאווח לפי הוראות היצרן ומורחים חומוס (או מיונז), ביצה קשה מפוררת ועגבניה פרוסה, מגלגלים ואוכלים.

מלאווח חביתה עם גבינות

המרכיבים (לאדם רעב במיוחד או ל-2 אנשים מנשנשים):
1 מלאווח
כף שמן
2 ביצים (במידה ואתם אוכלים עם עוד בן אדם להכפיל מצרכים)
150 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
כף תימין קצוץ (אפשר גם בזיליקום)
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. חותכים את בצק המלאווח לחתיכות בינוניות.

2. מטגנים במחבת עם שמן מעט את המלאווח החתוך.

3. בכלי נפרד שוברים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים אליהם את התבלינים.

4. שופכים את הביצים למחבת תוך כדי עירבוב (שיצא מרקם של ביצה מקושקשת).

5. מוסיפים את הגבינות ומסירים מהאש.

אין תמונה
פריטטה. חביתה משודרגת

פריטטה

המרכיבים (ל-2 אנשים):
4 ביצים
2 כפות שמן
1 עגבנייה פרוסה
2 שיני שום קצוצות
1 קישוא חתוך לפרוסות דקות
חופן פטרוזיליה קצוצה
200 גר' בולגרית מפוררת
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים היטב את הביצים ומוסיפים להם את התבלינים.

2. במחבת עם שמן יוצקים כמחצית מהבלילה ומסדרים מעל את העגבניות, מפזרים את השום, קישואים, פטרוזיליה, בולגרית, מלח ופלפל, ויוצקים מעל את יתר הבלילה.

3. לאחר כ-3-5 דקות הופכים את הפריטטה ומשאירים על האש כ-3 דקות נוספות.

קאסדיה עם צ'דר

המרכיבים:
2 טורטיות מוכנות (ניתן להשיג קפואות)
150 גרם גבינת צ'דר מגורדת
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 עגבניה חתוכה לפרוסות
1 בצל סגול קצוץ דק
1/2 פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה:
1. מניחים את הטורטיה על מגש עם נייר אפיה, מפזרים בצורה אחידה את הגבינות ואת הירקות.

2. מניחים את הטורטיה השניה מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-7 דקות.

3. מוציאים מהתנור וחותכים למשולשים. מי שאוהב אפשר להוסיף גם פלפל אדום קצוץ.

סלט אטריות שעועית עם סלק

המרכיבים (ל-3 אנשים):
1 חבילה של אטריות שעועית
1 חבילת טופו, חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן קנולה
2-3 כפות שמן שומשום
4-5 כפות סויה
3 כפות סוכר
2 גבעולים של בצל ירוק חתוך דק
1 סלק מבושל בואקום (ניתן להשיג בכל סופר) מגורד גס
1 גזר מגורד גס
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מניחים את האיטריות בקערה ומכסים אותם במים רותחים ל-5 דקות. מסננים היטב.

2. במחבת מקפיצים את הטופו כ-2 דקות עם מעט מלח, שמן קנולה וכפית שמן שומשום.

3. בכלי קטן מערבבים ביחד שום, כוסברה, שארית שמן השומשום, סויה, סוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב עד שכל הסוכר התאחד עם הרוטב.

4. מכניסים לתוך קערה את הירקות, טופו, איטריות השעועית (חותכים אותן באמצע ושוב באמצע), יוצקים את הרוטב ומערבים היטב.

פתיתים עם חלב קוקוס ונקניקיות עוף

המרכיבים (ל-4 אנשים):
3 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
6 יחידות נקניקיות עוף חתוך לפרוסות
1 חבילת פתיתים אורז
1 שן שום
400 מ"ל חלב קוקוס (כוס וחצי חלב קוקוס)
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל
חופן כוסברה או פטרוזיליה

אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל. לאחר כדקה מוסיפים את הנקנקיות, מערבבים ומוסיפים את הפתיתים.

2. מוסיפים את השום מערבבים, ויוצקים מעל את חלב הקוקוס ואת הלימון.

3. מוסיפים את התבלינים ו-1/2 2 כוסות מים רתוחים.

4. מערבבים ומוסיפים את הכוסברה או את הפטרוזיליה, ומבשלים על אש בינונית כ-6-8 דקות (לפי הוראות היצרן על האריזה).

קוסקוס מלא עם ברוקולי (צילום: שי בן אפרים,  יחסי ציבור )
פתיתי קוסקוס. ניתן להחליף בכל סוג של פתיתים שאוהבים | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

פתיתי קוסקוס בניחוח בזיליקום עם טונה

המרכיבים (ל-4 אנשים):
5 כפות שמן זית
1 חבילת פתיתים קוסקוס
5 שיני שום קצוצות
8 קוביות בזיליקום קפוא, או חופן גדול של בזיליקום טרי
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
320 גרם (2 קופסאות) טונה בשמן, מסוננת

אופן ההכנה:
1. מכניסים את הפתיתים לסיר ומטגנים כדקה. מוסיפים את השום והבזיליקום ומערבבים.

2. מוסיפים את האגוזים והטונה, מערבבים ומוסיפים מים (על פי הוראות היצרן) ומבשלים על אש בינונית כ-7 דקות.

ספגטי קבנוס חריף

המרכיבים (ל-5 אנשים):
1 חבילת ספגטי
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
3 יח' קבנוס חתוך גס
1 פלפל ירוק חריף
רסק עגבניות
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מטגנים בסיר את הבצל כדקה, מוסיפים את השום והפלפל החריף, ומערבבים.

3. מוסיפים את רסק העגבניות, כוס מים חמים, תבלינים ומערבבים ומבשלים כ-5 דקות.

4. מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומגישים.

פרוסות לחם שום עם ירקות

המרכיבים:
5 שיני שום קוצוצות
1/4 כוס שמן זית
6 פרוסות חלה
3 עגבניות חתוכות דק
1 גזר מגורד דק
חופן פטרוזיליה
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת

אופן ההכנה:
1. מערבבים בכלי את שמן הזית והשום. מורחים בעזרת מברשת את פרוסות החלה בשמן שום.

2. מכניסים לתנור שחום מראש ל- 180 מעלות ל-5 דקות.

3. בזמן שפרוסות החלה בתנור, מכניסים לקערה את השמן והשום שנשארו (ולא נמרחו על החלה), עגבניות, גזר, פטרוזיליה ובולגרית (אפשר להוסיף גם כף חומץ בלסמי אם אוהבים), ומערבבים.

4. מוציאים את פרוסות החלה מהתנור ומניחים את הירקות מעל.

פסטה מוכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
עשר דקות ויש לכם מנת פסטה לתפארת | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
פסטה ירקות וגבינת חלומי

המרכיבים:
1 חבילת ספגטי
1 חבילה לקט ירקות נורמנדי
2 כפות שמן קנולה
1 בצל
250 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות גסות
3 שיני שום קצוצות
5-6 כפות שמן זית
2 כפות תימין קצוץ
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומכניסים את לקט הירקות לרתיחה ביחד עם הספגטי.

2. מטגנים במחבת את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים את החלומי לעוד 3 דקות (מערבבים מידי פעם), מוסיפים את השום ומורידים מהאש. מוסיפים שמן זית, תימין, מלח ופלפל.

3. מסננים היטב את הפסטה והירקות ומערבבים ביחד עם שאר המצרכים.

יש לכם מנות מנצחות ב-10 דקות? ספרו לנו עליהן בפייסבוק!

>> מקלות בצק עלים גאודה האגדתיים של מאפיית לחמים
>> הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של אוכל טוב