בשנה האחרונה, לצד הרצון לטעום מנות שף מקוריות, הולך וגדל גם הביקוש לשתיית יינות ייחודיים שלא ניתן להשיג ברשתות השיווק. יותר ויותר סועדים אניני טעם מבינים שיין טוב, ייחודי ואיכותי יכול לעשות את ההבדל בין ארוחה טובה לארוחה מושלמת.

זאת כנראה הסיבה לכך שיקב הרי גליל השיקו לראשונה סדרה של שני יינות שיימכרו אך ורק במסעדות: "AVIV אדום 2018"  ו"AVIV לבן 2018", ובהמשך צפויים להצטרף לסדרה יינות נוספים.

"לאחר עבודת שטח מאומצת והבנת צורכי השוק אנו גאים להשיק את  סדרת AVIV, שתימכר במסעדות מובילות ברחבי הארץ", אומרת דנה שרון, מנהלת השיווק של יקב הרי גליל. "הרעיון ליצור סדרה ייחודית למסעדות בלבד נולד מתוך מחשבה שהמסעדות בישראל זקוקות ליין בלעדי אך ורק להן. בדומה לשאר יינות היקב, סדרת AVIV משקפת את האיכויות של הגליל העליון ואנו צופים לה הצלחה רבה".

לרגל השקת הסדרה, יצאנו לסיור קולינרי בחמש מסעדות מובחרות, וניסינו לברר מהי המנה שתשתלב בצורה המושלמת ביותר עם היין.

מסעדת "תל יצחק" בשרון: ספייריבס טלה, חיטה מעושנת וקרם חצילים שחור

השף אייל גמישי: "יין AVIV מורכב בעיקר מקברנה סוביניון, שניחן בגוף מלא, כלומר ברמת אלכוהול גבוהה יחסית, בפיגמנטים ובצבע. הוא ילווה נהדר מנות בשר כמו הספייריבס טלה. המנה כוללת גם פטריות שמיאג'י, באק צ'וי ורוטב שמשתלבים נהדר עם היין, ומשלימים אותו מבחינת איזון הטעמים".

תל יצחק קברנה וצלעות (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
תל יצחק קברנה וצלעות | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

"דקא", תל אביב: סלקים במרקמים - סלק צלוי, סלק קונפי, ויניגרט סלק, גלילות סלק נא וקרעי מוצרלה

השף אילן מזרחי: "בדומה ליינות של הרי הגליל, גם המנה שלנו מחמיאה לתנובת השדה ומתחברת לטעם האדמתי שלה. הסלקים מגיעים מבטן האדמה, במגוון טקסטורות ומוגשים לצד גבינות צאן. בנדיבותם המתקתקה, הם מעצימים את טעמו של יין AVIV החדש מסדרת יינות הרי גליל".

דקא סלקים ויין (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
דקא סלקים ויין | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

"פוקצ'ה", גן הצפון: טורטליני דלורית, שקדים קלויים וגבינת מסקרפונה, ברוטב חמאה לבנה, ברוקולי ועלי קייל
השף הראשי יאיר אבין: "AVIV לבן ואדום של הרי גליל הם בדיוק היין שאני מחפש עבור הלקוחות שלי בקיץ הישראלי. מדובר ביין קליל ורענן שמשתלב נהדר בייחוד עם טורטליני דלורית. גם היין וגם המנה מתאימים לעונה ויוצרים שילוב טעמים מעניין במיוחד".

פוקצ'ה טורטליני חמאה אספרגוס וברוקולי עם יין אביב  (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
פוקצ'ה טורטליני חמאה אספרגוס וברוקולי עם יין אביב אדום | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

"שצ'ופק", תל אביב: לברק בתנור בחמאה, יין לבן, שום ועשבי תיבול

אמיר דווידוביץ, בעלים: "החיבור בין דג איכותי וטרי ליין לבן, צעיר ורענן מוציא משניהם את הטוב ביותר. זו הסיבה שלברק ויין איכותי ופירותי כמו AVIV מתחברים כל כך טוב על הלשון".

שצ'ופק דג בתנור עם יין  (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
שצ'ופק דג בתנור עם יין | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

"דולפין ים": פילה לוקוס על הגריל לצד רוטב לימון-נענע

מושיקו לוי, בעלים: "הטעמים הים תיכוניים של פילה הלוקוס שנצרב על הגריל ורוטב החמאה והנענע ביחד עם ה-AVIV - יוצרים סינרגיה מושלמת. היין קיצי, קליל ולא משתלט על המנה אלא מתלווה אליה".

בקיצור, בפעם הבאה שאתם יוצאים לבילוי טעים, אתם כבר תדעו איזה יין להזמין. רק אל תשכחו מי המליץ לכם עליו, כן?

דולפין ים - שיפודי לוקוס (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
דולפין ים - שיפודי לוקוס | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

לעוד מידע וטיפים על חיבור של איכות לסביבה >>