לאור המחיר שבו הם נמכרים בארץ, אפשר בוודאות להגדיר אכילת אננסים כפינוק לכל דבר, אבל כפי שכל מי שזלל אננס בחייו יודע, הפינוק המענג הזה מגיע עם תג מחיר. מלבד המראה והטעם הייחודיים שלו, האננס גם ניחן בתכונה ספציפית נוספת - עקצוץ שורף שנשאר בכל חלל הפה אחרי שאוכלים אותו.

התופעה הזו מתרחשת הודות לפרוטאזות בשם ברומליין, שהן סוג של אנזים שמפרק חלבונים, שנמצאות בבסיס האננס. מה שאתם בעצם מרגישים באותם גירודים ועקצוצים הוא את פעילות האנזים, ש"אוכל" את העור בחלל הפה. כן, זה נשמע קצת מפחיד, אבל אל דאגה - זה לא מסוכן או מזיק.

אז מה עושים? קיימות כמה דרכים לנטרל את אפקט העוקץ הזה:

1. אחרי הקילוף - שטפו את האננס במים.

2. אחרי הקילוף צרבו את החתיכות במחבת. הוספת מוצרי חלב לטיגון יכולה רק להועיל – האנזים יתמקד בפירוק החלבון של החלב ולא בפרוטאינים המצויים בחלל הפה.

3. אפשר להסיר את ליבת הפרי, שבה מתרכז עיקר האנזים (זה לא מקרה שבאננס בקופסת שימורים, למשל, החלק הזה נשאר בחוץ) – זה אולי לא יעלים את הגירודים, אבל זה יעדן אותם.

4. סחטו לימון ומרחו את המיץ על האננס. החומציות של האננס תתאזן מבלי שטעמו ייפגע.