מלבד שיפודיות, אין הרבה מסעדות בארץ שיושבות על המשבצת של "מסעדה משפחתית". כאלו שאפשר לבוא אליהן בקבוצה גדולה, עם תפריט מגוון מאוד שכל אחד יכול למצוא בו משהו, מסעדה שתתאים גם לילדים אבל שיגישו בה אלכוהול – והכל במחירים סבירים, ועם מבצעים שווים. אנחנו לא מדברים על רשתות מזון מהיר כמו וונדיז, טאקו בל ואחרות, אלא על מסעדות Casual Dining, או בתרגום חופשי – מסעדות ספורט אלגנט. אי אפשר לקרוא לזה מזון עילי או מזהיר, אבל הכמות מפצה פה על האיכות. אספנו שמונה רשתות של מסעדות אמריקאיות כאלו, שלדעתנו הכי צריכות לעשות עלייה.

Benihana
אין תמונה
בניהאנה. אוכלים על העמדה של השף

לבניהאנה לא באים רק כדי לאכול, אלא גם כדי לצפות במופע. כי בבניהאנה השפים הם לא רק שפים אלא גם להטוטנים ובדרנים. המסעדה היפנית מורכבת מאיים שבמרכזם עומד שף מול היבאצ'י – משטח צלייה שטוח, עליו הוא מכין לנגד עיניכם את המנה העיקרית. בזמן שהאורז ורצועות הבשר שלכם מתחממים על הגריל, הוא מלהטט בסכינים, מקפיץ דברים אל תוך הכיס או הכובע שלו, מעלה להבות אש ומכין הרי געש מתפרצים ומעשנים מתוך טבעות בצל - הכל כדי שלא תשתעממו. החוויה בבניהאנה רוב הזמן מלווה באדי קוקטיילים אקזוטיים הנמזגים לתוך כוסות טיקי – כוסות בצורת אלילים וחיות מהמסורת הפולוניזית - מה שלא ממש יפני, אבל מוסיף מימד של כיף.
לאתר של בניהאנה

Olive Garden

רשת המסעדות האיטלקיות אוליב גארדן מתהדרת במטבח טוסקני אותנטי ובמחירים עממיים. התפריט כולל את כל סוגי הפסטה הפופולריים שתוכלו לחשוב עליהם, לזניות, פיצות, בשרים ודגים – הכל במבטא אמריקאי, אבל עם שפריץ של איטליה.

כמיטב מסעדות הקז'ואל האמריקאיות, אפשר למצוא שם מבצעים שיגרמו לך לחשוב שאתה מפסיד כסף בעצם העובדה שאתה לא מגיע לאכול שם. קחו לדוגמה את מבצע ה"Never Ending Pasta Bowl" שחוזר פעם בתקופה בגלל הביקוש – תמורת פחות מ-9$ אפשר לקבל סלט, שתייה ומקלות לחם ללא הגבלה, והכי חשוב, פסטה ללא הגבלה עם רטבים שונים. לא בטוח שהרבה אנשים מסוגלים לצלוח את צלחת הפסטה השנייה, אבל עצם העובדה שהמסעדה מאפשרת לך לאכול כמה שתרצה ודואגת שכוס השתייה שלך תמיד תישאר מלאה, כבר משתלמת. אז נכון, מקלות הלחם שלהם הם בעצם לחמניות ארוכות וחסרות טעם, וגם הסלט מגיע עם רוטב מפלסטיק (ברוכים הבאים לאמריקה), אבל אין ספק שיש תמורה למחיר.
לאתר של אוליב גארדן

אין תמונה
אוליב גארדן. קערות פסטה ללא תחתית

Outback Steakhouse

כשחושבים על אוסטרליה, בדרך כלל עולות הקלישאות של "ג-דיי מייט", או "put another shrimp on the barby", אבל סטייק? אחת מרשתות הבשרים הפופולריות ביותר בארה"ב דווקא נקראת על שם המרחבים הגדולים של היבשת שם למטה. אאוטבק סטייק האוס היא רשת שנמצאת בסקאלה הגבוהה יותר של מחירי הקז'ואל דיינינג, שממצבת את עצמה כמסעדה למעמד הבינוני שיכול להרשות לעצמו סטייק טוב. ברוח אווירת הציד ששוררת ברשת, אפשר להבין שעיקר התפריט הוא בשר, ועוד בשר. האוכל עצמו מתובל מאוד, בעיקר בתערובת 17 התבלינים המפורסמת של המקום, והטבחים לא חוסכים בחמאה, שומן ושמנת. אחת מהתוספות האהובות במסעדה היא ה"אוסי צ'יז פרייז" – מנת צ'יפס מצופה בשתי סוגי גבינות, בייקון ורוטב ראנץ' שמכילה יותר מ-3,000 קלוריות. אבל מה זה מספר ארבע-ספרתי של קלוריות לעומת החוויה הקולינרית הזאת. ואם רוצים תוספת קצת פחות משוגעת, אפשר תמיד להזמין את ה"בלומינג אוניון" – בצל ענק, פרוס בצורת פרח, מטוגן בתוך בלילה ומוגש לצד מיונז מתובל חריף. אפשר לקרוא לזה חלת בצל פוגשת את חבצלות המים של מונה. אז ריפילים חינם אין, אבל כן יש בשר טעים ומשמין, שלא הכי מומלץ לפני תור לקרדיולוג.
לאתר של אאוטבק סטייק האוס

אין תמונה
אאוטבק סטייקהאוס. אווירת ציד

T.G.I Fridays

אין תמונה
מלצרית של TGIF. חיוך בפה ותפוח אדמה מוקרם ביד

"Thank God it’s Friday" הוא מוטו אותו מכיר כל עובד אמריקאי. שבוע העבודה נגמר, תודה לאל שיום שישי ויאללה אל סוף השבוע. אם נצטרך לתאר את TGIF במונחים מקומיים, היא תהיה קולומבוס - מלצרים במדים מפוספסים באדום-לבן ומלאים בסיכות ותגים, מנורות טיפני צבעוניות מסביב, תאים גדולים ומרווחים ואווירה שמחה. וגם האוכל שמח, לפחות משמח ילדים: שניצלונים, סנדוויצ'ים, המבורגרים, פסטות – ושאר הדברים שאמריקאים ממש אוהבים. אבל אל תטעו, TGIF הוא לא מקום רק לילדים, אלא גם בר פופולרי שמגיש קוקטיילים ענקיים בכוסות של חצי ליטר, דבר שהופך את ערבי סוף השבוע שם לשמחים. גם כאן תוכלו למצוא מבצעים סופר משתלמים כמו סלט, שתייה מרק ומקלות לחם ללא הגבלה ב-6.99$.
לאתר TGIF

Red Lobster

למרות השם, ברד לובסטר דווקא לא מגישים רק פירות ים. כאילו, קצת מפגר ללכת לרד לובסטר ולא לאכול פירות ים, אבל אם יש מישהו בחבורה שהוא קצת בעייתי, הוא תמיד יכול להזמין סטייק סירליון. רשת המסעדות הזו הראתה לאמריקאים שכדי לאכול פירות ים טובים, ובעיקר לובסטרים, לא צריך ללכת למסעדת יוקרה צרפתית או לנסוע למיין. אפשר ללכת לאחד מ-700 הסניפים הפרוסים ברחבי ארצות הברית ולאכול פירות ים במחירים שווים לכל כיס. השירות נגיש, פירות הים נשפכים כמים ולכם אין ברירה אלא להמשיך לאכול עוד ועוד מטעמים בעזרת הידיים. העיקר שבסוף מגישים לכם מפית לחה.
לאתר רד לובסטר

אין תמונה
רד לובסטר. לובסטרים ממיין בכל מקום בארה"ב

Applebees

באפלביז המארחת תמיד מחייכת, המלצרית תמיד מנהלת אתכם סמול טוק קליל, חבורות צוהלות שואגות מול המשחק שמוקרן על המסך ותמיד תרצו להזמין את כל התפריט בערך. וולקאם טו אפלביז, שהיא בעצם לא רשת מסעדות אמריקאית מצליחה, אלא החברה הכי טובה שלכם. תחושת החמימות המיידית, שמתפשטת בגוף איך שנכנסים בדלת, בלתי נשלטת. אולי אלה האנשים המחייכים, או הידיעה שבקרוב, ממש עוד כמה דקות, תוכלו למלא את בטנכם בפחמימות ובמטוגנים. כך או כך, אפלביז תמיד עושה מצב רוח טוב. התפריט אמריקאי למדי, מבוסס על המבורגרים, סטייקים, עוף, פסטות, סלטים וכו', והכל טעים ומשמין ונוח על הכיס. אחרי שהסתממתם מהאוכל, ונתתם בפאדג' שוקולד לקינוח, אפלביז נראית פחות כמו חברה ויותר כמו השטן, אבל היי, זה לא ימנע מכם לבוא שוב.
לאתר של אפלביז

אין תמונה
אפלביז. שני אנשים סועדים ב-20 דולר, היינו אומרים שזה שווה

Chili's

אין תמונה
צ'יליז. לא בתמונה: הר של בצל

הר של בצל מטוגן עושה דרכו לשולחן. הר. חלת בצל, הם קוראים לזה בצ'יליז, ורק השם יודע איפה באמריקה מגדלים בצל בגודל שהגיע לנו לשולחן, יחד עם מטבלים על בסיס מיונז. העונק הזה הוא רמז מקדם לגודל המנות בצ'יליז, לגודל האנשים שאוכלים אותן, ולעובדה שמי שלא יישמר, מוטב שיזמין מקום ב"לרדת בגדול". הרשת מציעה אוכל בסגנון טקס-מקס, כך שלצד הטאקוס והפהיטס יש גם צלעות בברביקיו, שרימפס מטוגן, עוף מטוגן ושלל מטוגנים נוספים, מוגשים עם רטבים ותוספות על צלחות ענק. הכל טעים, כמובן, כי המילה "קלוריות" אינה מושמעת ברדיוס של 10 ק"מ מהמקום. גם סוס לא ייצא רעב מצ'יליז, מקסימום מפוצץ ורוצה למות.
לאתר של צ'יליז

Cheesecake Factory

לרשת הזאת כדאי לכם להגיע עם הרבה זמן פנוי או לחלופין עם עמוד שדרה. כי בשביל להתמודד עם עשרות עמודים בתפריט ועם עשרות סוגים של עוגות גבינה, נדרשת החלטיות חד משמעית. הצ'יז קייק פקטורי היא בין היוקרתיות שברשתות הפרוסות ברחבי היבשת, וזה אומר עיצוב מושקע וסופר מגניב (כאילו אתם בתוך עוגת גבינה או באיזו סצנה מאליס אין וונדרלנד), מחירים לא לכל כיס ושירות מוקפד. לצד תפריט מופרך בעושרו (ספרון, בי נשבעתי) עם מנות בסגנון אמריקאי מוקפד ואיכותי כמו המבורגרים, שרימפס, פסטות, סנדוויצ'ים ועוד ועוד ועוד, מציע המקום לבאים בשעריו מקרר אינסופי של עוגות גבינה מכל סוג, צורה וצבע. למשל, פרש בננה קרים צ'יז קייק, הרשיז' צ'וקולט בר צ'יז קייק, דולסה דה לצ'ה-קרמל צ'יז קייק, ועוד. עשו טובה, תגיעו מוכנים.
לאתר של צ'יז קייק פקטורי

אין תמונה
צ'יזקייק פקטורי. לא רק עוגות גבינה וקינוחים, אבל בעיקר

שכחנו איזושהי רשת? ספרו לנו עליה בתגובות

>> עוגת בננה ואגוזים לשבת
>> דייסה לגדולים: הפינוק האולטימטיבי לחורף