את הסניף החדש של "פיצה פורטו" בגבעתיים, החליטו ברשת לפתוח בחודש הבא, עוד הרבה לפני שמשבר הקורונה נכנס לחיינו. רשת המסעדות האיטלקיות שכבר הפכה לשם דבר אצל חובבי הז'אנר, נמצאת בימים אלה בעיצומם של שיפוצים אחרונים לקראת הפתיחה שעתידה להביא בשורה חדשה אל חיי הלילה של גבעתיים. אולם כדי להבין את הבשורה של פתיחת הסניף החדש, יש צורך לעצור ולחזור אחורה, אל הרגע בו הכול התחיל - הרגע בו קרה הקסם של "פיצה פורטו" שמצליחה למשוך אליה אלפי סועדים בשבוע, כאלה שמעריכים את השילוש הקדוש של קולינריה, איכות ואווירה.

"הסועד נכנס לתוך חוויה שלמה"

הסניף הראשון של הרשת נפתח לפני כשלוש שנים במתחם האיירפורט סיטי, מה שגרם ללא מעט מסעדנים ואנשים מהתחום להרים גבה. מה גורם למותג  חדש לפתוח את הסניף הראשון שלו  באזור שמוגדר כמתחם תעשייה ומשרדים בפריפריה? בכל זאת לא מדובר בפיצרייה שכונתית (אל תתנו לשם לתעתע בכם) אלא במסעדה גדולה שמבוססת על תפריט איטלקי, מודרני ארטיזנלי ששם דגש על עשייה מקומית של בצק, שימוש בחומרי גלם טריים, שיטות בישול ותהליכים ייחודיים של יד אדם, כאלו היוצרים בצקים ומנות בעלות מרקם עדין ומובחן.

מיותר לציין כמה חומרי הגלם חשובים במסעדה איטלקית איכותית כמו פיצה פורטו. "ייצרנו תערובת גבינות ייחודית יחד עם מחלבות גד, שאנחנו קוראים לה 'תערובת גבינות פורטו', איתה אנחנו עושים שימוש בפיצות המושקעות שלנו. התערובת כוללת מגוון גבינות עשיר של מוצרלה, גאודה, צ'דר וגרנה פדנו והיא משדרגת כל פיצה והופכת את הפיצות שלנו לשם דבר", כך מספרים במסעדה.

"את המסעדה הראשונה של הרשת פתחנו כי זיהינו צורך של מוצר איטלקי ברמה גבוהה, עם אווירה טובה שמוצע לפריפריה", מספרים עוז כהן ויובל בן משה,  המייסדים, "מבחינתנו זו גולת הכותרת. אנחנו לא יושבים בתל אביב או במקומות בהם הקולינריה פורחת אלא מגיעים אל אזורים בהם זה חסר. הבאנו בשורה גדולה מאוד לאזור של איירפורט סיטי וגם לערים הקרובות כמו שוהם, מודיעין, יהוד והמושבים מסביב. את פתיחת המסעדה לקחנו ברצינות מרבית ובנינו תפריט איטלקי יחד עם השף רן פולק, כזה הכולל טאבון ענק שמכניס את כל הבאים, אל חגיגת הבצק שכל כך מאפיינת את המטבח האיטלקי. אנשים נכנסים למסעדה ובאמת מגלים קולינריה ואווירה ייחודית. הצוות שלנו הוא כמו משפחה, אלו דברים שגורמים לסועד להיכנס לתוך חוויה שלמה".

בין הפיצות הבולטות של פיצה פורטו תוכלו למצוא את מנת 'פיצה 'קרצ'ופי', עם רוטב עגבניות, תערובת גבינות פורטו הייחודית שהזכרנו, ארטישוק ורוקט. גם בגזרת הפסטות תמצאו מנות מפתיעות ומקוריות כמו למשל טורטליני תרד העשוי מבצק של תרד ממולא בגבינת עיזים, ריקוטה פרסקה וגרידת לימון ברוטב של שמנת עירית ויין לבן. ואם אתם מגדירים את עצמכם בתור טיפוסים של סלט, גם כאן פיצה פורטו לא מאכזבת עם מגוון סלטים רחב וביניהם גם סלט הדגל - סלט פורטו המורכב ממלפפון, עגבנייה, בצל סגול, ארטישוק, קרעי פוקצ‘ה, מוצרלה פרסקה וכוסמין בוויניגרט זעתר. בקיצור, כמו שהבנתם, לא מדובר פה על פיצריה שכונתית אלא על מסעדה איטלקית לכל דבר ועניין, פלוס תוספת הנגישות לערים ואזורים שאינם בהכרח ההארד קור של מרכז תל אביב. 

בירה עם מנה של פיצה פורטו  (צילום: איתן ווקסמן)
תפריט איטלקי, מודרני ארטיזנלי ששם דגש על עשיה מקומית | צילום: איתן ווקסמן

לאור ההצלחה, כעבור שנה וחצי מפתיחת הסניף הראשון – נפתח סניף נוסף, הפעם ברמת השרון. "רצינו להגדיר את עצמנו מחדש ולהביא את עצמנו עם כל האיכות שלנו – לשכונות ולערים הקטנות", הם מספרים, מבחינתנו רמת השרון הייתה נקודה שיש בה קהל איכותי שמסתובב בעולם ומגיע אלינו לקבל חוויה של איטליה אמיתית עם כל הסצינה מתחת לבית . את המסעדה ברמת השרון פתחו השניים יחד עם שותף מפעיל נוסף, מאור פינקלשטיין, שמככב בימים אלה על המסך שלכם גם כחתן במסגרת העונה הנוכחית של "חתונה ממבט ראשון". ולמרות ששטח המסעדה אינטימי וקטן יותר, גם שם תוכלו ליהנות מארוחה איטלקית מלאה בכל הרמות.

גבעתיים של היום זו לא גבעתיים של הלילה

כאמור, ביוני הקרוב הייתה מתוכננת להיפתח המסעדה השלישית בגבעתיים. גם שם בחירת המיקום נעשתה באופן מודע מתוך הרצון של הרשת לשלב בין קולינריה לאווירה

"גבעתיים של היום זו לא גבעתיים של לפני חמש שנים", מסביר כהן שהוא במקרה גם תושב העיר, "העיר שפעם נתפסה כעיר עייפה עם אוכלוסייה מבוגרת, היום הצליחה לנכס לעצמה את חיי הלילה האלטרנטיביים. כיום קיימת בעיר סצנה מאוד ערנית של ברים שלוקחים בה חלק רווקים ורווקות, זוגות צעירים ואפילו הורים צעירים שמתגוררים עם הילדים בעיר. לצד אווירת הלילה העשירה הרגשנו  את החוסר בקולינריה אמיתית בעיר. למצוא מקומות שמשלבים את השניים זה דבר נדיר".

המסעדה בנויה כך שבמרכזה עומד טאבון אבן גדול שיוצר באיטליה בעבודת יד. הטאבון מוצב לאפיית הבצקים וסביבו בר משקאות ענק שמציע אלכוהול טוב ויין איכותי. "השאיפה שלנו היא לחבר את איטליה  לעיר תוך התאמה לקהל המקומי", מסביר כהן.

מסעדת פורטו (צילום: איתן ווקסמן)
צילום: איתן ווקסמן

"הקורונה גילתה מיהם השותפים האמיתיים שלך"

ואז הקורונה הגיעה. אף אחד מאתנו לא ראה את זה בא ונראה שגם מסעדות רבות נכנעו למשבר ומצאו את עצמן מאותגרות כלכלית לאור ההנחיה לסגור את המסעדות. אולם ב "פיצה פורטו" הבינו  ששם המשחק הוא להישאר ערניים, חזקים ולהמשיך לשרת את הלקוחות ותוך כדי תנועה ללמוד להתאים את עצמם למצב החדש.

כך שאם חשבתם שהנגיף הקטן הצליח לשבש את התוכניות של הרשת, נדמה שדווקא ההפך הוא הנכון. לא רק שהרשת לא סגרה את המסעדות, אלא היא אפילו תגברה את מערך המשלוחים וגם שיכללה את הערוצים דרכם ניתן להזמין מהמסעדות, כמו למשל אתר אינטרנט חדש ממנו ניתן להזמין משלוחים אונליין וגם חיזוק שיתופי פעולה עם תן ביס, וולט ועוד. בנוסף, הקורונה הביאה בשורה גם לצליאקים ולנמנעים מגלוטן, בטח כשמדובר על תפריט איטלקי – פיצה פורטו יצאה עם ליין מוצרים של פיצה ופסטה ללא גלוטן שיצא לקראת חג הפסח אבל לאור הביקוש נשאר כדייר קבע בתפריט.

"מיד לאחר צאת ההנחיות לסגור את המסעדות היו לנו איזה יום או יומיים של חוסר וודאות מוחלט", מספר כהן "לא היה לנו מושג לאן הדבר הזה הולך והיה מן רגע כזה של הלם. ועדיין, כשההלם עבר הרגשנו והבנו שזו באמת הזדמנות. התעשתנו די מהר מבחינתנו זו הייתה הזדמנות לעשות את כל מה שלא הספקנו להגיע אליו בשגרה המאוד אינטנסיבית בתחום.  הקמנו אתר אינטרנט חדש ומשוכלל שמציע  מערך הזמנות אונליין וריעננו את התפריט כשגולת הכותרת היא בצק פיצה ללא גלוטן.

תנור אבן מסעדת פרוטו (צילום: איתן ווקסמן)
צילום: איתן ווקסמן

זאת ההזדמנות גם לומר תודה לקהל שהמשיך לתמוך ולפרגן בכל התקופה הזו. אי אפשר להסביר במילים את הגעגוע שיש לנו לשרת אתכם בחזרה.