פיצה זה עניין של הרגלים. אנחנו אוכלים אותה כמו שאנחנו אוכלים אותה בערך מגיל 12, ואף אחד לא ישכנע אותנו שאפשר אחרת. למעשה, המריבות הכי סוערות שהיו לנו בחיים נסובו סביב נושאים כמו זיתים ירוקים מול שחורים, כיצד נכון לנהוג בקשה ו"פיצה רגילה ללא תוספות – מינימליזם טהור או סתם קמצנות"? ואז יצא לדרך סקר הפיצה הגדול, שבחן את הרגלי הפיצה של כולנו. התוצאות לפניכם:

רובנו, כ-60 אחוזים, אוכלים 2-3 משולשים. זה נשמע לנו נורמלי, הנתון המפתיע באמת הוא שיש יותר אנשים שאוכלים 5 משולשים ומעלה מאשר אנשים שמסתפקים במשולש אחד, וזה משמח, כי באמת – מי אוכל משולש אחד?

אין תמונה
חיה ותן לאכול פיצה, זו המסקנה שלנו

>> רוצים לזכות בפיצה מתנה לשנה? השתתפו בסקר

 בגזרת התוספות - כמעט חצי מאתנו היו רוצים לנסות פיצה עם אננס, ושאר האחוזים מתחלקים פחות או יותר שווה בשווה בין פלפל חריף, אנשובי ופפרוני. מניסיון – פיצה עם אננס זה קטע בפני עצמו, כל הסקרנים פשוט צריכים לנסות. התוספת שלא תרצו לנסות בחיים היא כנראה נקניקיות, ואנחנו יכולים להבין אתכם, או יותר נכון – כמעט חצי מכם. החצי השני נחלק בין אנשים שלא היו מנסים לעולם ביצה קשה על פיצה (טעות! זה מוצלח מאוד) לבין כאלה שלא היו מנסים טונה על פיצה, אבל סביר להניח שאלה אנשים שלא היו מנסים טונה גם על שום דבר אחר.

אישה אוכלת פיצה (צילום: webphotographeer, Istock)
כשהפיצה מגיעה - הנימוסים בצד | צילום: webphotographeer, Istock

ומה עם התבלינים שמגיעים בשקית קטנה עם הפיצה? כאן כבר היה לנו כמעט קונצנזוס: 80 אחוז משתמשים בהם (50 אחוז על בסיס קבוע, כל היתר פה ושם לפי החשק). טיפ קטן לאוהבי התבלינים: אפשר להוסיף אותם גם לטוסטים, כריכים, ומעריצים אמיתיים יכולים אפילו לסלט ירקות.

פטרייה של מישהו אחר? בכיף

ואחרי שדיברנו קצת על תוספות – בואו נעבור לחלק המעניין באמת: הקוד החברתי של אכילת פיצה. מסתבר שרק רבע מכם שומרים באדיקות על כללי נימוס בסיסיים כשזה מגיע לפיצה. כל השאר היו אוכלים את הקשה של מישהו אחר, בטח ובטח אם מדובר באדם קרוב, אחוזים דומים היו מרשים לעצמם לדגום פטרייה אחת ממשולש ולהמשיך הלאה בחייהם. נימוס מעולם לא היה הצד החזק שלנו הישראלים, והסקר מוכיח זאת. אבל בדיוק כשחשבנו שפיצה זה המאכל השכונתי החדש, הוכחתם אנינות טעם כשלמעלה מ-70 אחוז מכם נשבעו שהם אוכלים אך ורק פיצה טרייה ולעולם לא יקפיאו איזה מגש בפריזר.

דומינוס פיצה משוגעת (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
רוצים אבל מפחדים? יאללה, תתחילו להתפרע עם התוספות | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

הפיצה הטבעונית הצליחה לחלק את המשתתפים לשניים בצורה מעניינת – אלה שמתנגדים בתוקף ואלה שדווקא בעד, אבל לא ניסו בעצמם. מה עם אנשים שאשכרה אוכלים פיצה טבעונית? 5 אחוזים וקצת, תודה ששאלתם. ועוד עובדה מעניינת: כשזה מגיע לפיצה שלכם – אתם מעדיפים קשר אנושי. כחצי מהמשתתפים מתקשרים להזמין פיצה, והחצי השני, שעבר להזמנה באתר או באפליקציה, נשבע שזו אחת ההמצאות הכי גאוניות שיש, ולא מבין למה שמישהו יטרח להתקשר. הבודדים שנותרו מטילים את משימת ההזמנה על מישהו אחר, אז שלא יתלוננו כשהם יקבלו משולש אחד עם טונה ואננס.

>> בחנות האינטרנטית של דומינו'ס כבר ביקרתם?