אומרים עליה שהיא איטלקית, אבל גם במטבח הישראלי היא מתפקדת - בצורה כזאת או אחרת - כאחד מהאבות המזון הבולטים, ולא רק במטבחיהם של הורים רצוצים שחיים על מתכונים של פסטה בסיר אחד. לכל אחד יש את מתכון הפסטה האהוב עליו - עם בשר או ירקות, עם או בלי רוטב - ואנחנו מוכנים להישבע שאנחנו מכירים גם כאלה שיסתפקו בפסטה איכותית, חמאה וביצת עין. כדי שיהיה יותר קל לכולנו ריכזנו את מתכוני הפסטה הקבועים שלנו, אלה שמככבים אצלנו במטבח, ואנחנו ממליצים גם לכם לשמור אותם בהישג יד.

עוגת בולונז (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
עוגת בולונז | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

1. עוגת בולונז

אנחנו מתחילים דווקא עם מתכון לפסטה לא מסורתית, שהיא בעצם בעצם פסטה בולונז בצורת הגשה קצת אחרת. הכירו את עוגת הבולונז - שתשמח לגוון גם לכם את ארוחות הצהריים. אנחנו אוהבים לחשוב עליה כפרי האהבה של פסטה בולונז ופשטידת אטריות.

>> למתכון: עוגת בולונז

פסטה אלי אוליו  (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
פסטה אלי אוליו | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

2. פסטה אלי אוליו

ומיד אנחנו חוזרים למנות הפסטה הקלאסיות, וקודם כל לזו שהיא אולי הקראסית מכולן: פסטה, שמן זית, שום, פטרוזיליה ופרמזן. מי היה מאמין שלא צריך יותר? (האמת, אנחנו, אבל זה רק כי כבר ניסינו)

>> למתכון: פסטה אלי אוליו

אוריקטה עם רטטוי בתנור (צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה)
אוריקטה עם רטטוי בתנור | צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה

3. פסטה עם רטטוי

המתכון הזה לקוח מתוך הספר ""געגועים לאיטליה", שהוציא שף מנה שטרום בעוד הקורונה משתוללת בעולם והגעגוע משתולל יחד איתה. שילוב מקסים בין פסטה מבושלת לבין ירקות צלויים, שכל אחד מהם שומר יפה על טעמו.

>> למתכון: פסטה עם רטטוי

פשטידת פסטה בלי בישול - שלמה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
פשטידת פסטה בלי בישול מקדים | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

4. פשטידת פסטה בלי בישול מקדים

מתכון פטנט של רון יוחננוב, אלוף מתכוני הפטנט, שבו הפסטה מתבשלת עם הנוזלים בתבנית תוך כדי אפייה לכדי פשטידת פסטה מעולה. לזה אנחנו קוראים אפס עבודה.

>> למתכון: פשטידת פסטה בלי בישול מקדים

קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

5. קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

עוד אחד של רון יוחננוב - והפעם מנת פסטה שמגיעה עם החלבון (במקרה הזה קציצות) בילט אין. לפעמים אנחנו מרגישים שבשביל המנה הזו בדיוק ברא אלוהים את הטליאטלה.

>> למתכון: קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

6. פסטה עגבניות וירוקים של חיים כהן

מתכון של חיים כהן, שנהגה בתוכנית "ישראל מבשלת יחד", שהיא אולי הדבר החיובי היחיד שיצא מהקורונה, ומאז הוא בקבועים שלנו. מנה פשוטה וקלה, שאפשר גם לגוון במרכיבים שלה חופשי, והיא סוגרת את הפינה של ארוחת צהריים באופן מעורר השתאות ביחס לפשטותה.

>> למתכון: פסטה עגבניות וירוקים של חיים כהן

רוטב להיט לפסטה פטה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
רוטב להיט לפסטה פטה | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

7. פסטה פטה ששברה את הרשת

זוכרים שכל הטיקטוק בער ממתכון אחד לפסטה, שמגישים עם עגבניות שרי שניצלו בתנור יחד עם גוש גדול של פטה? אז מתברר שזה נשאר טעים גם אחרי שהטרנד שכך.

>> למתכון: פסטה פטה ששברה את הרשת

ראגו (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
ראגו עדשים טבעוני | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

8. ראגו עדשים טבעוני

גרסה טבעונית לבולונז, שעדשים מחליפות בה את הבשר הטחון ועושות את זה הרבה יותר טוב ממה שדמיינו שהן יכולות.

>> למתכון: ראגו עדשים טבעוני

עוף וספגטי בסיר אחד (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
שילוב מנצח. עוף וספגטי | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

9. ספגטי עם עוף 

יודעים מה קורה לפסטה שמתבשלת (או במקרה הזה נאפית) זמן ארוך עם עוף? היא סופגת טעמים מטריפים והופכת לפצצה של טעם ממכר. בשביל המנה הזו לא צריך הרבה מרכיבים - רק ספגטי, עוף, שמן, בצל ותבלינים. השעתיים בתנור עושות את כל העבודה.

למתכון: ספגטי עם עוף

פסטה קצ'ו אה פפה (צילום: Alexander Prokopenko, Shutterstock)
קצ'ו אה פפה. אל תתפתו להוסיף מרכיבים | צילום: Alexander Prokopenko, Shutterstock

10. ספגטי קצ'ו אה פפה

מהמנות המינימליסטיות שמלמדות אותנו שוב ושוב כמה האיטלקים טובים במה שעושים, וכמה פשוט הם יודעים לעשות את זה: ספגטי ברוטב של גבינת פקורינו ופלפל שחור, עם שמן זית וזהו בעצם. אלוהי!

למתכון: ספגטי קצ'ו אה פפה

11. פסטה שום צלוי

4 ראשי שום על חבילת פסטה - זה היחס של המרכיבים במתכון הזה, ותאמינו או לא, זה יחס מושלם. לכל החוששים, השום לא נכנס כמו שהוא אל הרוטב אלא נאפה בשמן זית בתנור, והופך לקונפי שום - צירוף שנשמע מרתיע אבל משמעותו בסך הכל שום אפוי רך כמו ענן ונטול עוקצנות, שטעמיו מורכבים וטובים כל כך שמלבדו הרוטב לא צריך דבר.

למתכון: פסטה שום צלוי

פסטה פירורי לחם מהירה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
מתכון של שורה אחת. פסטה פירורי לחם | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

12. פסטה פירורי לחם מהירה

שמן זית, פירורי לחם, שום טרי ותימין. על לא דבר.

>> למתכון: פסטה פירורי לחם מהירה

רוטב עגבניות ב-2 מרכיבים ודקה אחת (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
פסטה עגבניות בדקה. נסו ותחזרו אלינו | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

13. פסטה עגבניות בדקה

לא נעים לנו לקרוא לזה מתכון, כי זה כל כך קצר, פשוט ומהיר, ש"תקתוקון" יהיה שם מתאים יותר. הפסטה היא פסטה - איזו שאתם אוהבים - והרוטב: רסק עגבניות עם שמנת מתוקה (מוזמנים לשדרג בשום כתוש, לא חובה). לפני שאתם מעקמים פרצוף, נסו להכין את זה היום לארוחת ערב ודברו איתנו אחרי. הילדים יעופו, באחריות.

למתכון: פסטה עגבניות בדקה

14. פרפלה ברוטב שמנת בטטה

בטטה ושמנת ידוע כשילוב מוצלח במיוחד, ואם מדובר בבטטות שניצלו בתנור עם שמן זית וקצת תימין - זה בכלל ניצחון מטורף. 45 דקות (ניסינו וזה באמת עובד) - והמנה המגרה שבתמונה מונחת על שולחנכם. 

למתכון: פרפלה ברוטב שמנת בטטה

פסטה ברוטב שמנת וארטישוקים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
תודו שבא לכם לחסל את כל המחבת. פסטה ברוטב שמנת וארטישוק | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

15. פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

האמת, זאת הפסטה היחידה (אם להוציא את הפסטה בדקה מסעיף 13) שבה אנחנו מקבלים באהבה רוטב שמנת. בדרך כלל זה מרגיש לנו כבד מדי, מחייב מדי - פה זה פשוט מעולה, מתאים פיקס. בשום אופן אל תוותרו על הגבינה, שמוסיפה כל כך הרבה טעם למנה.

למתכון: פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

ספגטי ברוטב קישואים ולימון (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
הצלחה מהירת הכנה. ספגטי קישואים ולימון | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

16. ספגטי קישואים ולימון

ספגטי ולימון? תתפלאו אבל כן - ספגטי ולימון! כל מי שניסה את המתכון הזה בבית הודיע שמכשיו הוא יהפוך להיות מנה שבועית קבועה. אצלנו הוא כבר מזמן השתקע.

למתכון: ספגטי קישואים לימון מהיר הכנה

אתגר האוכל הבריא סלט פסטה (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
טעים ובריא וטעים. סלט פסטה ועוף | צילום: אסף רונן, אוכל טוב


17. סלט פסטה מקמח מלא ועוף

המנה הבאה הייתה חלק מאתגר האוכל הבריא שלנו. מדובר בסלט עשיר, מפנק, בריא וצבעוני של פסטה מקמח מלא, עוף, פלפלים קלויים, זיתים, עגבניות שרי ובצל אדום. בקיצור, אם יש לזה צבע - זה כאן (וחכו שתטעמו את הרוטב).

 למתכון: סלט פסטה מקמח מלא ועוף

פסטה לילדים ברוטב עגבניות (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
ארוחת הצהריים המושלמת. פסטה כמו בגן | צילום: אסף רונן


18. פסטה כמו בגן

עם כל הכבוד למנות הפסטה המתוחכמות, הרוטב היחיד שאין ילד שיסרב לו הוא הרוטב האדום שמגישים בגנים. רוטב כל כך פשוט, שמעולם לא הצלחנו לשחזר אותו בבית. כמה כיף שיש לנו גולשים נאמנים, שנותנים כתף כשצריך.

למתכון: פסטה עם רוטב עגבניות כמו בגן

מאפה פסטה (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
הפתרון המשולם לכל השאריות. מאפה פסטה | צילום: אסף רונן, אוכל טוב


19. מאפה פסטה

אם גם אתם, כמונו, נתקעים לפעמים עם שאריות פסטה ומתלבטים מה לעשות איתן, הנה הפתרון המושלם. גרסה מקומית למק אנד צ'יז שהאמריקאים כל כך אוהבים, ומשלבת בין פסטה, עשבי תיבול, יוגורט וגבינה צפתית. לא תאמינו כמה טעים זה יוצא. אנחנו לא האמנו.

למתכון: מאפה פסטה מהיר הכנה

פסטה אבוקדו (צילום: Amallia Eka, Shutterstock)
ללא ספק מנה גאונית. פסטה עם אבוקדו | צילום: Amallia Eka, Shutterstock


20. פסטה עם אבוקדו

כבר זמן רב אנחנו עוקבים בהשתאות אחר המתכון הזה לפסטה ברוטב אבוקדו שמציף את הרשת. כשחושבים על זה, זו הברקה גאונית - פסטה ברוטב קרמי וקטיפתי בלי טיפה אחת של שמנת ועם המון בריאות. 

למתכון: פסטה עם אבוקדו 

בתיאבון!