לא יודעים מה רמת הסובלנות שלכם לחריף ומה היחסים שלכם עם טבסקו, סחוג, סרירצ'ה ושאר ידידיהם, אבל אפילו הנועזים ביותר שבינינו הודו שנשברו לאחרונה בכל מה שנוגע לפלפלים החריפים של העונה. ואם אתם חושבים שאנחנו מגזימים אז רק נזכיר שבשבוע שעבר הגיעה מלכת היופי המכהנת של ישראל, ניקול רזניקוב, למוקד רפואה דחופה עם כוויות בכל האצבעות. איך זה קרה? היא בסך הכל הכינה לעצמה לארוחת ערב סלט עם פלפל חריף וכעבור שעות ספורות הידיים שלה נהפכו אדומות ושורפות.

אל דאגה, מדובר אומנם בכוויות רציניות, אבל ניקול תחלים ואם אנחנו צריכים להמר על זה, היא גם כנראה תשוב לאכול פלפל חריף, אבל המקרה של מלכת היופי רק חיזק אותנו שאכן משהו עובר על הפלפלים שלנו, ובסיוע ענף הירקות במועצת הצמחים ריכזנו כמה דברים שחשוב לדעת:

כשמזהירים אתכם בתיבול ואומרים ש"זה נורא חריף עכשיו"? אז כן, פלפלים חריפים אכן חריפים יותר בקיץ, תודות לתנאי מזג האוויר והטמפרטורות הגבוהות שעוזרים ליצור פלפלים חריפים במיוחד כאילו השמש בתוכם. בחורף (דצמבר-ינואר בערך), כשהטמפרטורות יצנחו, ועם תחילת הגשמים, צפויים להבשיל יבולים פחות חריפים של פלפלים וכולנו נוכל לחזור להשוויץ ביכולות העמסת הסחוג שלנו בשקט.

בישראל קיימים עשרות סוגים וזנים שונים של פלפלים חריפים, בדרגות חריפות משתנות. ולא משנה אם את הביס תתנו לפלפלון מהזנב או מהראש, את מידת החריפות שלהם קשה לצפות מראש. ראו הוזהרתם.

אין באמת דרך "לעדן" את החריפות של הפלפלים מלבד לשלוט במינונים ולהכין אותם לצד חומרי גלם שיוכלו למהול ולעדן את טעמם החריף. אנחנו אוהבים להשתמש ביוגורט בתור גורם מרגיע, אבל גם כוס בירה תהיה במקרה הזה יותר יעילה מכוס מים. 

כשאתם מתעסקים עם פלפלים חריפים, תעשו לעצמכם טובה ותעטו כפפות חד פעמיות. אלא אם כן אתם רוצים לקלל את עצמכם עד קץ הימים ולהסתכן בכוויות. ושלא תחשבו על לגרד את העיניים או לחטט באף עם אותה יד שהרגע בילתה עם הפלפל החריף!