פונדו שוקולד (צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים)
פונדו שוקולד. קינוח סופר-מרשים בממש כלום עבודה | צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים

פונדו שוקולד

מרכיבים (6 מנות):
לפונדו:
מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס ליקר שוקולד
100 גרם שוקולד חלב מטבעות מאיכות טובה
150 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
קורט מלח
1/4 כוס סירופ מייפל

להגשה:
1 כוס קוביות אננס טרי
1 כוס בננה בשלה פרוסה לעיגולים
מרשמלו בשני צבעים
קוביות אינגליש קייק
קוביות אפרסק

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר את כל חומרי רוטב השוקולד עד לרתיחה.

2. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כדקה.

3. מעבירים לסיר של פונדו עם נר דולק , מפזרים מסביב את כל המצרכים לטבילה ומתחילים בחגיגה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פונדו שוקולד

פנקייק בסיסי

המרכיבים:
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס יוגורט
1 כוס חלב
4 כפות חמאה מומסת
1 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים יחד לבלילה אחידה ומניחים לנוח כ-10 דקות.

2. מחממים מחבת טפלון גדולה משומנת קלות.

3. מניחים רינג במרכז המחבת ויוצקים 3/4 מצקת. אם אין רינג זה גם בסדר, פשוט יוצקים מעט פחות מכמות הבלילה והפנקייקים יהיו יותר דקים.

6. ממתינים כדקה, הופכים כאשר נוצרות גומות קטנות בתוך הפנקייק, ומטגנים דקה נוספת.

7. מגישים עם סירופ מייפל איכותי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פנקייק בסיסי

פנקייק (צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים)
פנקייק בסיסי. יאללה, תרביצו | צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים

קוקטייל פירות מטוגנים

המרכיבים:
1 כוס בירה
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כף סוכר
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
2 כוסות פירות מעורבים (פרוסות בננה, קוביות אננס, אפרסקים, תפוחי עץ)
שמן עמוק לטיגון
2 כפות קמח לקימוח הפירות לפני הציפוי והטיגון

קוקטייל פירות מטוגנים (צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים)
קוקטייל פירות בטמפורה. קצת משמין, אבל כמה טעים! | צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בבלנדר את כל חומרי בצק הבירה עד קבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח ומניחים בצד למס' דקות.

2. מחממים סיר שמן לטיגון, רצוי בסיר עם פתח רחב. את השמן לחמם לחום יחסית גבוה אך לא גבוה מדי.

3. מקמחים בקערה את הפירות ומעליהם יוצקים את בצק הבירה. מערבבים מעט שכל הפירות יהיו מצופים בבצק.

4. מטגנים את הפירות בהדרגה עד שמזהיבים ומעבירים לנייר סופג.

5. לאחר שסיימנו לטגן את הפירות מסדרים בכלי הגשה יפה, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים עם רוטב תות שדה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קוקטייל פירות מטוגנים

מאפינס דובדבנים ושוקולד לבן

המרכיבים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
70 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1 כוס רוויון
1/2 כפית נטיפי שוקולד לבן
48 דובדבנים קפואים מופשרים או משומרים
50 גרם שוקולד לבן מגורד גס

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה אחת, בשנייה מקציפים את החמאה, הסוכר והביצים.

2. מוסיפים את תערובת הביצים ואת הרוויון ליבשים, ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה (לא לערבב יתר על המידה!).

3. מוסיפים בעדינות את נטיפי השוקולד ומחלקים לתבניות מאפינס משומנות. על כל מאפינס מניחים 4 דובדבנים ואופים בתנור שחומם מראש על חום בינוני 170 מעלות כ-20 דקות.

4. מוציאים מהתנור ומפזרים את השוקולד הלבן המגורד, שימס מעל וייצור גלזורה. ממתינים כ-10 דקות ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מאפינס דובדבנים ושוקולד לבן

מאפינס דובדבנים ושוקולד (צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים)
מאפינס דובדבנים ושוקולד לבן. והכל בחצי שעה! | צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים
>> 10 המוצרים שעשו לנו את 2011
>> ו-10 המתכונים הכי אהובים