מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

2 מתכונים למצה ברייט משודרג

לעולם לא יהיו מספיק מתכונים למצה ברייט, ה-מאכל של פסח לחלקנו. קבלו את 2 הגרסאות של מסעדת בנדיקט לקלאסיקה הזאת: אחת מתוקה והשנייה מלוחה

גיא ארבל
בנדיקט
פורסם:
הקישור הועתק
מצה ברייט מתוק
מצה ברייט מתוק. ארוחת בוקר מפנקת|צילום: דניאל לילה, בנדיקט

מצה ברייט מתוק

המרכיבים (ל-2 מנות)
100 מ"ל חלב (חצי כוס פחות 2 כפות)
20 גרם סוכר (2 כפות שטוחות)
1/2 מקל קינמון
4מצות
חופן וחצי צימוקים כהים
חופן וחציאגוזי מלךקצוצים
4 ביצים טרופות
חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב עם הסוכר והקינמון, עד שהסוכר נמס (לא מרתיחים). מוציאים את מקל הקינמון ומקררים.

2. שוברים את המצות לחתיכות קטנות בגודל 2-3 ס"מ ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים את החלב, הצימוקים ואגוזי המלך, ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בתערובת.

4. מטגנים על מחבת עם חמאה כמו שמכינים ביצה מקושקשת, עד שהמצה ברייט מוכן.

* מומלץ להגיש עם סלט פירות וחרוסת

מצה ברייט מתוק
מצה ברייט מלוח. עובד גם בערב|צילום: דניאל לילה, בנדיקט

מצה ברייט מלוח

המרכיבים (ל-2 מנות):
4מצות
100 מ"ל מים (חצי כוס פחות 2 כפות)
4 ביצים טרופות
מעט שמנת מתוקה (לא חובה)
חמאה לטיגון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות בגודל 2-3 ס"מ ומעבירים לקערה. מוסיפים את המים ומערבבים עד שהם נספגים בתוך המצות.

2. מוסיפים את הביצים ומערבבים, אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה כדי להעשיר את המנה.

3. מטגנים על מחבת עם חמאה, כמו שמכינים ביצה מקושקשת, ומתבלים במלח ופלפל.

4. אפשר לגוון עם תוספות כמו: בצל, תרד ופטריות (מטגנים אותם קלות בחמאה לפני שמוסיפים את המצות למחבת), עשבי תיבול, עגבניות שרי, וגבינות למיניהן (אותן מוסיפים לקערה בשלב 2).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המצה ברייט עם החברים

מצאתם טעות לשון?