מצה ברייט מתוק (צילום: דניאל לילה, בנדיקט)
מצה ברייט מתוק. ארוחת בוקר מפנקת | צילום: דניאל לילה, בנדיקט

מצה ברייט מתוק

המרכיבים (ל-2 מנות)
100 מ"ל חלב (חצי כוס פחות 2 כפות)
20 גרם סוכר (2 כפות שטוחות)
1/2 מקל קינמון
4 מצות
חופן וחצי צימוקים כהים
חופן וחצי אגוזי מלך קצוצים
4 ביצים טרופות
חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב עם הסוכר והקינמון, עד שהסוכר נמס (לא מרתיחים). מוציאים את מקל הקינמון ומקררים.

2. שוברים את המצות לחתיכות קטנות בגודל 2-3 ס"מ ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים את החלב, הצימוקים ואגוזי המלך, ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בתערובת.

4. מטגנים על מחבת עם חמאה כמו שמכינים ביצה מקושקשת, עד שהמצה ברייט מוכן.

* מומלץ להגיש עם סלט פירות וחרוסת

מצה ברייט מתוק (צילום: דניאל לילה, בנדיקט)
מצה ברייט מלוח. עובד גם בערב | צילום: דניאל לילה, בנדיקט

מצה ברייט מלוח

המרכיבים (ל-2 מנות):
4 מצות
100 מ"ל מים (חצי כוס פחות 2 כפות)
4 ביצים טרופות
מעט שמנת מתוקה (לא חובה)
חמאה לטיגון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות בגודל 2-3 ס"מ ומעבירים לקערה. מוסיפים את המים ומערבבים עד שהם נספגים בתוך המצות.

2. מוסיפים את הביצים ומערבבים, אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה כדי להעשיר את המנה.

3. מטגנים על מחבת עם חמאה, כמו שמכינים ביצה מקושקשת, ומתבלים במלח ופלפל.

4. אפשר לגוון עם תוספות כמו: בצל, תרד ופטריות (מטגנים אותם קלות בחמאה לפני שמוסיפים את המצות למחבת), עשבי תיבול, עגבניות שרי, וגבינות למיניהן (אותן מוסיפים לקערה בשלב 2).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המצה ברייט עם החברים

>> כל המקומות הכשרים לפסח לאכול בהם החג הזה
>> מצות מתוקות מלוחות