סלט קלוי

את הסלט הזה בגרסאות פשוטות יותר רואים בכמה שיפודיות חכמות. טכנית - המתקן הפשוט והגאוני שנועד בארצנו להכשרת כבד (רשת דגים), מקל על הכנת המתכון. שום דבר לא נופל בין פסי הגריל ולא צריך להפוך דברים קטנים. מסדרים את הירקות זה לצד זה, ורק חשוב לחתוך בעובי שמתאים לזמן ההכנה. למשל: עגבנייה נחתוך לפרוסות עבות יותר מאשר בצל. מרשים, טעים, חריף (אם רוצים) ונפלא!

סלט קלוי (צילום: יורם אשהיים, mako אוכל)
סלט קלוי. אפשר להוסיף לו מה שרוצים | צילום: יורם אשהיים, mako אוכל

המרכיבים (ל-2 מנות ראשונות נדיבות, או כתוספת לשולחן):
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 פלפלים אדומים מתוקים, מחולקים לרבעים
2 בצלים יבשים קלופים, פרוסים עבה
2 עגבניות גדולת ובשרניות, חצויות
גבעול רוזמרין או תימין
פיתה בשרנית וטובה, חצויה בעובי (לשני עיגולים) או טורטייה גדולה
מלח ים גס
שמן זית משובח מאד
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה

כל זה חובה. ומכאן – מה שרוצים:
חתיכות של חלומי, קולרבי, פטריות שאוהבים - בייחוד פורטבלה, טעים להוסיף לסלט זה קוביות פטה כבשים בזמן ההגשה.

אופן ההכנה:

1. מברישים את רשת הדגים בשמן זית, ומסדרים בה את הירקות. סוגרים בעדינות ומניחים על הגריל, הופכים מדי פעם עד שהבצל מתחיל להתרכך.

2. מברישים את החלק הפנימי של הפיתות בשמן זית וקולים על הגריל. כשהפיתה קלויה מעבירים לשתי צלחות, כשהחלק הפנימי כלפי מעלה, כמובן.

3. את הירקות מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס, הכל ביחד. מוסיפים את הפטרוזיליה ומחלקים בין הפיתות. מלח גס, שמן זית – ומגישים.

>> בואו להגיד לנו חג שמח בפייסבוק שלנו

שיפודי תפוחי האדמה של בלאק

המרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים עגולים (למיקרו או פריזיאן)
גבעול רוזמרין
גבעול תימין
שיפודי עץ
3 כפות שמן זית
מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1. משרים את שיפודי העץ במים, במקרר, במשך שעה לפחות. כך הם נשטפים מהעמילנים שמכסים אותם, וסופגים לחות שעוזרת להם לא להישרף.

2. שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר, ממליחים, מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים על אש בינונית 20 דקות בערך, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך. מצננים במי הבישול.

3. משפדים 3-5 תפוחי אדמה על כל שיפוד, מברישים בשמן זית, בוזקים מלח ומניחים בצד.

4. לפני ההגשה, קולים בגריל לצבע שחום מעט, ומגישים.

עוד באוכל טוב:

תירס קלוי (צילום: יורם אשהיים, mako אוכל)
תירס קלוי. חמאה מחליפה את המיונז | צילום: יורם אשהיים, mako אוכל

טיל תירס

איציק אדרי, שותפי בבלאק, סיפר לי על המנה המופלאה של קפה הוואנה בניו יורק, אבל עוד לפני שהספקתי להיות בקפה הזרוק הזה נתקלתי בה בשוק פשפשים יומי בברוקלין. האמריקאים אוהבים אותה עם מיונז בדרך כלל, לנו יהיה יותר טעים עם חמאה. זה לא בדיוק מתכון, זו שיטת הגשה נפלאה – ורק חשוב שזה יהיה תירס ממש טוב, טרי ומזן משובח. כאלה מוצאים בימינו בשווקי איכרים ועכשיו זה בדיוק בעונה.

המרכיבים:
צלחת גדולה עם גבינת פקורינו מגוררת
כלי עם חמאה שנמסה במקום חם ומברשת רק למטרה זו
כלי קטן עם פפריקה חריפה גרוסה או אבקת "טוגאראשי" יפנית
וגם תירס, כמובן

צריך גם:
קערה כדי לנקות מעליה את התירס
נייר אלומיניום מקופל ל-4 בגודל 25X25 ס"מ בערך
אפשר - מקלות אכילה סיניים (מקל אחד לסועד)

אופן ההכנה:

1. קולים את התירס בקליפתו, עם העלים, כעשר דקות – עד שהוא משחים מעט מכל הצדדים.
מצננים עד שנוח לגעת, מנקים את העלים כלפי מטה בלי לתלוש. מרחיקים "זקן" ובודקים שאין מזיקים.

2. מניחים על הגריל להשחמה קלה נוספת.

3. מניחים על ריבוע נייר האלומיניום ומברישים בחמאה בלי קמצנות.

4. בוזקים פקורינו מעל הצלחת.

5. בוזקים פפריקה גרוסה או טוגאראשי בנדיבות, לפי הסועד.

להגשה יותר נקייה – מסירים את העלים, נועצים בכוח מקל אכילה בתחתית התירס עד שהוא יציב, מגלגלים בחמאה ובוזקים מה שבוזקים, ומגישים כך.

בננות על הגריל  (צילום: Thinkstock)
בננות על הגריל. שלמות | צילום: Thinkstock

בננות בגריל עם שוקולד

להיט במשפחה שלי כבר שנים. מניחים על הגריל בננות, כמו שהן, בקליפה. הופכים אחרי כמה דקות ומוציאים כשהן מתחילות להשחיר. חורצים פתח לאורך הצד הקעור של הבננה, מטפטפים קצת רוטב שוקולד או פשוט נועצים קוביות שוקולד שבורות. ואוכלים בכפית. לאט לאט, נא לא להיכוות!

כל המתכונים באדיבות צחי בוקששתר שף ובעלים מסעדת  Black Bar Burger