רותי ברודו וחיים כהן מחככים ידיים בהנאה, ויש להם סיבה טובה מאוד. הערב (ראשון, אחרי החדשות, ערוץ 12) ב"המטבח המנצח VIP" יגיע תורם של מבקר המסעדות ניב גלבוע וחברתו, השחקנית והקומיקאית חנה לסלאו, להיכנס למטבח ולהכין סרוויס - מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח.

גלבוע, המבקר המפורסם שרבים מחשיבים כקשוח מכולם, יעבור הערב בפעם הראשונה לצד השני ויקבל ביקורת על המנות שהוא עצמו יבשל. לרגל המאורע אספנו 30 כללי "עשה ואל תעשה" על פי הביקורות שגלבוע מעלה לערוץ היוטיוב שלו, כדי שחס וחלילה לא ישכח ליישם אותם בעצמו - ואולי בסיום הערב יזכה לציון 10 במדד (טוב, נתפשר גם על 9).

  1. מים מינרלים לא מגישים עם קרח ממי ברז. לעולם.
  2. הביקורת - תמיד בסיום הארוחה, לא לשאול תוך כדי שאוכלים.
  3. כוס יין תמיד תוסיף לארוחה, אבל לא לשלם עליה יותר מ-40 שקלים.
  4. בשר וואגיו - אופנה מטופשת ויקרה שלא באמת שווה את הכסף. 
  5. קינוחים קנויים - מבאס. להזמין רק כאלה שמכינים במקום.
  6. מתיימרים להבין בבשר? חובה שתדעו מה זו פרה מבכירה.
  7. סודה זה מי ברז עם בועות. שתו מים מינרליים מוגזים.
    ניב גלבוע  (צילום: עופר חן)
    לא יודעים מה זו פרה מבכירה? תתביישו לכם | צילום: עופר חן
  8. אם הגבינה מתנתקת מהפיצה, סימן שמשהו השתבש בהכנה. אם הגבינה לא ניתקת מהבצק, סימן שהתנור עבד בטמפרטורה הנכונה.
  9. אל תיתנו הנחיות איך לאכול את המנה שהגשתם. זה מתנשא ומיותר.
  10. נתח אנטרקוט - מומלץ במידת עשייה מדיום. כנ"ל המבורגר.
  11. כשהפירה חלבי, הוא צריך להיות חלק, בלי גושים. יש גושים? התעצלתם עלינו.
  12. מגבונים בסיום הארוחה - מיותר. תנו לספוג קצת את האוכל באצבעות.
  13. פסטה אוכלים עם מזלג, כמו באיטליה - לא עם כף.
  14. פרחי מאכל במנות - מיותר לגמרי. גם עשבים מיותרים לפעמים.
    קולוני גריל (צילום: ניב גלבוע מבקר מסעדות, קשת 12)
    יין בטמפרטורת החדר? אנחנו לא בצרפת, חברים | צילום: ניב גלבוע מבקר מסעדות, קשת 12
  15. מגישים יין? לא בטמפרטורת חדר, יש לשמור אותו במקרר יינות.
  16. אל תאביסו יותר מדי במנות - הגישו כמות מדויקת, משביעה אך לא מוגזמת.
  17. תוספות מתוקות על המבורגר - הורסות את החוויה. זה בשר, לא קינוח.
  18. פסטה - הגישו במידת עשייה אל דנטה, לא רך מדי.
  19. מגישים אוכל חם מאוד? התריעו בפני הסועד והגישו בזהירות.
  20. מספרים על מנה? עשו זאת במשפט אחד, לא יותר - אחרת זה חופר ממש.
  21. כשהמנה חריפה מאוד, חובה להתריע לפני.
    אונאומה (צילום: ניב גלבוע מבקר מסעדות, קשת 12)
    הביקורת - תמיד בסוף, לא להפריע בזמן הארוחה | צילום: ניב גלבוע מבקר מסעדות, קשת 12
  22. קינוחים: אם אפשר לחסוך את התפריט ולספר בעל פה, עדיף.
  23. במסעדה יפנית חובה להגיש ווסאבי וסויה לצד הסושי, גם אם השף חושב אחרת.
  24. כנ"ל לגבי צ'יפס, לא להתקמצן על רטבים.
  25. שילוב גבינה בסושי מצביע על חוסר הבנה במטבח היפני.
  26. מנה שהוחזרה למטבח בגלל כשל בהכנה שלה - צריך לזכות מהחשבון. מנה שהוחזרה כי לא הייתה טעימה לכם - תשלמו.
  27. אם הגשתם מנה שאוכלים אותה עם הידיים, תעשו טובה ותדאגו להרבה מפיות.
  28. ערכתם את השולחן עם כוסות יין? תדאגו שהכוסות מפולשות היטב ונקיות.
    ניב גלבוע  (צילום: עופר חן)
    המטבח מחכה לך. ניב גלבוע | צילום: עופר חן
  29. סטייק טוב לא באמת צריך רוטב לידו.
  30. אם אתם מגישים באנים במסעדה וייטנאמית - עדיף שתכינו אותם במקום, אל תזמינו מבחוץ.