בשיתוף גריי גוס
5 מנות צרפתיות שיעזרו לכם לעבור את החורףכשאנחנו מחפשים מתכון למנה חורפית מעולה אנחנו נוהגים לפנות למטבח הצרפתי - ולא רק בשבוע הקולינריה הצרפתית. עם מאפה תפוחי אדמה ושמנת, מרק בצל מהביל וצלי בקר - באמת לא צריך יותר. ויש גם בונוס: התאמנו את הקוקטייל שישלים לכם את הארוחה
אוכל טוב | פורסם 10/02/19 09:17
![]()
גראטן. מהמנות הצרפתיות האהובות ביותר | צילום: Azurita, Thinkstock
|
1. גראטןבזמן שאתם שוב זרקתם לתנור תפוחי אדמה עם הקליפה, בצרפת הביאו את מנת התפודים בתנור לכדי אמנות. קבלו את הגראטן: מאפה הכי פשוט בעולם של רעפי תפוחי אדמה דקיקים, שמשתובבים בתנור עם שמנת מתוקה, חלב וגבינה. ![]() משלימים את החוויה עם קוקטייל Spice Path, שמחמיא לטעמי השמנת: מנערים בשייקר 45 מ"ל וודקה, 22.5 מ"ל מיץ לימון, 15 מ"ל מחית מנגו, 15 מ"ל סירופ פלפל שחור וזרעי כוסברה ומסננים לכוס קוקטייל מלאה קרח. מוסיפים נגיעה של סודה ומקשטים בפתח לימון עם אבקת כוסברה. ![]() 2. מרק בצלגם הפינוק המושלם לערבים חורפיים מגיע אלינו באדיבות המטבח הצרפתי: מרק בצל צרפתי עשיר המוגש בתוך כיכר לחם צרפתי. לא השגתם את הלחם הספציפי? יש לנו גרסה גם בלעדיו. ![]() משלימים את החוויה עם קוקטייל Piqued Interest, שהוא חרפרף, מתובל, חמצמץ ועשבוני: כותשים בתחתית השייקר חצי ליים, פרוסת תפוז ו-3-4 עלי בזיליקום תאילנדי. מוסיפים 45 מ"ל וודקה, 15 מ"ל נקטר אגבה ופרוסת פלפל צ'ילי ומשקשקים עם קרח. מסננים לכוס נמוכה מלאה בקרח ומקשטים בפרוסת ליים ועלי בזיליקום טריים. ![]() 3. ביף בורגיניוןגם את הצלי המושלם מצאנו, איך לא, אצל הצרפתים - ומיהרנו לאמץ את המתכון: קוביות בקר שמושרות ביין ואז מתבשלות לאטן ברוטב של יין וירקות. מהמתכונים שאי אפשר לטעות איתם - ותאמינו לנו שניסינו. ![]() משלימים את החוויה עם קוקטייל GREY GOOSE, שמאופיין בטעמים מרירים, פרחוניים, מתקתקים וקלילים: מערבבים בכוס עם קרח 30 מ"ל וודקה, 22.5 מ"ל מרטיני ביאנקו, 15מ"ל מרטיני ביטר ו-7.5 מ"ל סן ג'רמיין. מוזגים לכוס שמפנייה. סוגרים ב-30 מ"ל שמפניה ומקשטים בקליפת אשכולית. ![]() 4. קרפ סוזטהקינוח המושלם לחורף: חמאתי, מלא בטעמי תפוז ועולה באש (שאותה מדליקים ביתר זהירות, כן?). כי למה להכין סתם קרפים, אם אפשר להכין אותם כמו הצרפתים ולהספיג אותם בליקר בוער. ג'ו מקנטה, מנהל מותג עולמי וודקה גריי גוס משלימים את החוויה עם קוקטייל BRAVDO שהוא הדרי, מריר ומתקתק: מנערים בשייקר עם קרח 45 מ"ל וודקה, 22.5 מ"ל מיץ לימון, 15 מ"ל סירופ רוזמרין, 15 מ"ל מיץ אשכוליות ודש אנגוסטורה ביטרס. מסננים לכוס גבוהה מלאה קרח וסוגרים בסודה. מקשטים בענף רוזמרין ופרוסת אשכולית. ![]() 5. טארט טאטןנראה לכם מסובך להכין טארט טאטן? אז זהו, שלא באמת - כל עוד אתם מצוידים במתכון הנכון. הגיע הרגע להכין את אחד הקינוחים הכי מעודנים, נימוחים ומתוקים שיש למטבח הצרפתי להציע - רק אל תשכחו להגיש אותו עם גלידה משובחת. ![]() משלימים את החוויה עם קוקטייל GINGER SNAP#2 הקליל והפירותי: מערבבים בשייקר עם קרח 45 מ'ל וודקה אגס, 10מ''ל סירופ אננס, 10 מ''ל סירופ ג'ינג'ר ו-15מ''ל מיץ לימון. שופכים לכוס עם קרח וסוגרים עם ג'ינג'ר אייל. וודקה גריי גוס נותנת החסות הראשית לשבוע הקולינריה הצרפתי, תתאים את הקוקטיילים במסעדות השונות לסגנון ואופי הארוחות. בכל מסעדה, יוכלו הסועדים להינות מתפריט קוקטיילים עשיר ומגוון על בסיס וודקה גריי גוס. הקוקטיילים נרקחו על ידי אליעד זמיר, מנהל הדרכה ושגריר המותג בחברת אקרמן, בשיתוף מיקסולוגים של גריי גוס ובשיתוף המסעדות. |