1. גראטן 

בזמן שאתם שוב זרקתם לתנור תפוחי אדמה עם הקליפה, בצרפת הביאו את מנת התפודים בתנור לכדי אמנות. קבלו את הגראטן: מאפה הכי פשוט בעולם של רעפי תפוחי אדמה דקיקים, שמשתובבים בתנור עם שמנת מתוקה, חלב וגבינה.

>> למתכון: גראטן

קוקטייל Spice Path (צילום: אפיק גבאי, GREY GOOSE)
קוקטייל Spice Path | צילום: אפיק גבאי, GREY GOOSE

משלימים את החוויה עם קוקטייל Spice Path, שמחמיא לטעמי השמנת: מנערים בשייקר 45 מ"ל וודקה, 22.5 מ"ל מיץ לימון, 15 מ"ל מחית מנגו, 15 מ"ל סירופ פלפל שחור וזרעי כוסברה ומסננים לכוס קוקטייל מלאה קרח. מוסיפים נגיעה של סודה ומקשטים בפתח לימון עם אבקת כוסברה.

מרק בצל (צילום: donstock, Istock)
מרק בצל | צילום: donstock, Istock

2. מרק בצל

גם הפינוק המושלם לערבים חורפיים מגיע אלינו באדיבות המטבח הצרפתי: מרק בצל צרפתי עשיר המוגש בתוך כיכר לחם צרפתי. לא השגתם את הלחם הספציפי? יש לנו גרסה גם בלעדיו.

>> למתכון: מרק בצל

קוקטייל Piqued Interest (צילום: אפיק גבאי, GREY GOOSE)
קוקטייל Piqued Interest | צילום: אפיק גבאי, GREY GOOSE

משלימים את החוויה עם קוקטייל Piqued Interest, שהוא חרפרף, מתובל, חמצמץ ועשבוני: כותשים בתחתית השייקר חצי ליים, פרוסת תפוז ו-3-4 עלי בזיליקום תאילנדי. מוסיפים 45 מ"ל וודקה, 15 מ"ל נקטר אגבה ופרוסת פלפל צ'ילי ומשקשקים עם קרח. מסננים לכוס נמוכה מלאה בקרח ומקשטים בפרוסת ליים ועלי בזיליקום טריים.

צלי בקר ביין (ביף בורגיניון) (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
צלי בקר ביף בורגיניון | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

3. ביף בורגיניון

גם את הצלי המושלם מצאנו, איך לא, אצל הצרפתים - ומיהרנו לאמץ את המתכון: קוביות בקר שמושרות ביין ואז מתבשלות לאטן ברוטב של יין וירקות. מהמתכונים שאי אפשר לטעות איתם - ותאמינו לנו שניסינו.

>> למתכון: ביף בורגיניון

קוקטייל GREY GOOSE (צילום: אפיק גבאי, GREY GOOSE)
קוקטייל GREY GOOSE | צילום: אפיק גבאי, GREY GOOSE

משלימים את החוויה עם קוקטייל GREY GOOSE, שמאופיין בטעמים מרירים, פרחוניים, מתקתקים וקלילים: מערבבים בכוס עם קרח 30 מ"ל וודקה, 22.5 מ"ל מרטיני ביאנקו, 15מ"ל מרטיני ביטר ו-7.5 מ"ל סן ג'רמיין. מוזגים לכוס שמפנייה. סוגרים ב-30 מ"ל שמפניה ומקשטים בקליפת אשכולית.

קרפ סוזט (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
קרפ סוזט | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

4. קרפ סוזט

הקינוח המושלם לחורף: חמאתי, מלא בטעמי תפוז ועולה באש (שאותה מדליקים ביתר זהירות, כן?). כי למה להכין סתם קרפים, אם אפשר להכין אותם כמו הצרפתים ולהספיג אותם בליקר בוער.

>> למתכון: קרפ סוזט

ג'ו מקנטה, מנהל מותג עולמי וודקה גריי גוס

משלימים את החוויה עם קוקטייל BRAVDO שהוא הדרי, מריר ומתקתק: מנערים בשייקר עם קרח 45 מ"ל וודקה, 22.5 מ"ל מיץ לימון, 15 מ"ל סירופ רוזמרין, 15 מ"ל מיץ אשכוליות ודש אנגוסטורה ביטרס. מסננים לכוס גבוהה מלאה קרח וסוגרים בסודה. מקשטים בענף רוזמרין ופרוסת אשכולית.

טארט טאטן (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
טארט טאטן | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

5. טארט טאטן

נראה לכם מסובך להכין טארט טאטן? אז זהו, שלא באמת - כל עוד אתם מצוידים במתכון הנכון. הגיע הרגע להכין את אחד הקינוחים הכי מעודנים, נימוחים ומתוקים שיש למטבח הצרפתי להציע - רק אל תשכחו להגיש אותו עם גלידה משובחת.

>> למתכון: טארט טאטן

קוקטייל GINGER SNAP#2 (צילום: אפיק גבאי, GREY GOOSE)
קוקטייל GINGER SNAP#2 | צילום: אפיק גבאי, GREY GOOSE

משלימים את החוויה עם קוקטייל GINGER SNAP#2 הקליל והפירותי: מערבבים בשייקר עם קרח 45 מ'ל וודקה אגס, 10מ''ל סירופ אננס, 10 מ''ל סירופ ג'ינג'ר ו-15מ''ל מיץ לימון. שופכים לכוס עם קרח וסוגרים עם ג'ינג'ר אייל.

וודקה גריי גוס נותנת החסות הראשית לשבוע הקולינריה הצרפתי, תתאים את הקוקטיילים במסעדות השונות לסגנון ואופי הארוחות. בכל מסעדה, יוכלו הסועדים להינות מתפריט קוקטיילים עשיר ומגוון על בסיס וודקה גריי גוס. הקוקטיילים נרקחו על ידי אליעד זמיר, מנהל הדרכה ושגריר המותג בחברת אקרמן, בשיתוף מיקסולוגים של גריי גוס ובשיתוף המסעדות.