ריבת תותי עץ
ריבת תותי עץ. לא תאמינו כמה קצר הבישול | צילום: הילה וייס, אהבה יומיומית

ריבת תותי עץ

המרכיבים:
2 כוסות תותי עץ שחורים
3/4 כוס סוכר דמררה
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את התותים והסוכר על אש קטנה עד לרתיחה.

2. מקטינים את האש, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד כרבע שעה, עד לקבלת סירופ לא צמיגי.

* מאחסנים בכלי זכוכית מעוקר במקרר.

מתוק לכם? חכו שתראו את הפייסבוק שלנו


סלט תותי עץ אביב
סלט תותי עץ אביב. עם הוויניגרט הנכון - מדובר ביציאה | צילום: הילה וייס, אהבה יומיומית

סלט תותי עץ אביב

המרכיבים:
2 חופנים של רוקט
2 חופנים של תרד תורכי
8 עלי חסה ערבית מלב החסה
חופן נבטי צנונית
חופן עגבניות שרי פרוסות לעיגולים
1/3 כוס גבינת פטה מפוררת גס
1 כוס תותי עץ בשלים

לוויניגרט:
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
מיץ מלימון שלם
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור טרי
2 כפות דבש

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי הסלט.

2. מערבבים את חומרי הרוטב, שופכים על הסלט ומערבבים שוב.

עוד באוכל טוב:

 

מאפינס תותי עץ

המרכיבים:
1/3 כוס שקדים טבעים
1/3 כוס קמח תירס דק
1/3 כוס שיבולת שועל
3/4 כוס קמח מלא / כפרי / כוסמין
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס יוגורט
1 ביצה
1/2 1 כפות גדושות שמן קוקוס בכבישה קרה, מומס
1 שקית סוכר וניל
1 כוס תותי עץ בשלים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר מערבבים את השקדים, שיבולת השועל, קמח התירס והקמח עד לקבלת קמח דק.

2. מוסיפים אבקת אפייה וסודה לשתייה.

3. בקערה נפרדת מערבבים ביצה, סוכר, שמן קוקוס מומס, יוגורט וסוכר וניל.

4. מאחדים את התערובת היבשה עם הרטובה בכף עץ ומוסיפים את התותים.

5. אופים בתבנית מאפינס משומנת במעט שמן קוקוס, כ-20 דקות עד להזהבה. בוזקים מעט אבקת סוכר.

מאפינס תותי עץ
מאפינס תותי עץ. הם גם נאפים נפלא | צילום: הילה וייס, אהבה יומיומית

גלידת תותי עץ

מי שלא רכש עדיין מכונת גלידה שירוץ מהר, זו ההשקעה הכי משתלמת וזולה לקיץ הקרוב. אינספור גלידות עשירות ונפלאות, מיוגורט טרי ופירות העונה, בלי סוכר ושמנת מופרזים ומיני אבקות ומסמיכים.
למי שאין, אפשר להעביר לתבניות להכנת ארטיקים.

המרכיבים:
1 כוס תותי עץ שחורים בשלים
1/3 כוס סוכר חום / דבש
2 כוסות יוגורט סמיך
1 בננה בשלה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים במיקסר ידני עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מעבירים את התערובת למכונת הגלידה לרבע שעה.

* אפשר להוסיף שברי שוקולד לבן.

גלידת תותי עץ
גלידת תותי עץ. עוד לא קניתם מכונת גלידה? הגיע הזמן | צילום: הילה וייס, אהבה יומיומית

>> לפוסט המקורי בבלוג אהבה יומיומית

>> חדשות האוכל הכי חמות