לאחר שהתגלה לאחרונה שרשת סטארבאקס האמריקאית משתמשת בחרקים טחונים בתור צבע מאכל, צצות על פני השטח עובדות נוספות על מרכיבי האוכל שלנו, שאולי ייגרמו להרמת גבה.

יותר ויותר יצרנים ויתרו על כימיקלים מסרטנים בתור מייצבים או צבעי מאכל ועברו לפתרונות בריאים יותר מן הטבע, אך גם הפתרונות הללו לא תמיד מקובלים. הפרשות של חיות או חלקים פנימיים, משפרים את הטעם, מייצבים ועוזרים לתת צבע למספר מוצרים בשוק. כל אלו מאושרים לשימוש על ידי ה-FDA – מנהל המזון והתרופות האמריקאי, הכפוף למחלקת הבריאות של ממשלת ארצות הברית, ומתויגים תחת שם הקוד "תיבול מן הטבע", כך פורסם לאחרונה ב-Daily Mail הבריטי.

שני כדורי גלידה (צילום: M_Studio, Istock)
מממ, טעים. מה יש פה? | צילום: M_Studio, Istock

נבהיר מראש שהתוספים הבאים נמצאים בשימוש במפעלים ורשתות מזון מהיר אמריקאיות בלבד, אך שימו לב שיש כמה מוצרים כמו שוקולד, המיובאים לישראל מארצות הברית.

רשימת האישורים המוזרים

לנולין - חומר צהוב ושומני המופרש מבלוטות העור של כבשים, המונע מטיפות מים להצטבר בתוך הצמר שלהם. החומר הזה משולב בתוך גומי לעיסה.

שלפוחית של דג – נותנת לבירה את צבעה הזהוב.

הפרשות של בונה – עירוב של שתן והפרשות אנליות של הבונה, משמשות להגברת הטעם בגלידה.

צפו בג'יימי אוליבר מספר על כך:

שיער עכברוש – אמנם הוא לא משמש לכלום, אך הFDA מאשר הימצאות רנדומלית שלו בשוקולד בכמות של שיערה אחת על 100 גרם של שוקולד. כי לפעמים נושרת איזושהי שערת עכברוש על פס הייצור, קורה.

חרקים שונים – באותו האופן, גם הימצאות רנדומלית של 60 חלקיקי חרקים שונים ב-100 גרם מוצר נחשבת מקובלת לפי מנהל המזון והתרופות.

L-Cysteine – חומצת אמינו המופקת משיער אדם או נוצות ברווז ומשמשת לריכוך לחם. החומר הזה נמצא לאחרונה בפאי התפוחים של מקדונלד'ס.

צלולוזה – תאית שאינה ניתנת לעיכול שהיא בעצם נסורת, המונעת מפתיתי גבינה להפוך לגושים בתוך השקית.

רשימה זו רק מראה לנו שעדיף שלא לאכול אוכל תעשייתי וחטיפים, ועדיף להכין לבד מה שאפשר.

שתפו את הכתבה עם החברים בפייסבוק

>> פסח 2012: כל המתכונים
>> לנשנש מול הגמר של האח הגדול: פופקורן בטעמים